Béčko mladších žáků v Mostě druhé

Osmé kolo jarní části Společné regionální ligy mladšího žactva se konalo v sobotu 2. května 2015 ve sportovní hale v Mostě. Zúčastnil se ho i náš celek mladších žáků B. Podrobnosti k turnaji čtěte v článku.

Mladší žáci B

I když dívky Spartaku jsou suverénní, soutěž je velmi vyrovnaná. Výsledky utkání ostatních týmů jsou vždy na vážkách. Mostecké a Chebské dívky mají solidní techniku a praktikují pohyblivou házenou, Tygři Ústí převyšují ostatní družstva silou.  Družstvo Lovosic nastoupilo proti předchozím kolům v silnější sestavě, a tak se čekal solidní výsledek. Svoji bodovou normu družstvo splnilo, s projevem však trenéři tak spokojení být nemohou. Pořadí v tabulce může ještě ovlivnit nezapočítaný výsledek posledního utkání Spartak – Most. Hráno 5 minut osobka, 5 nájezdů a 20 minut hra.

Výsledky Lovosic:

Lovosice B – DHK Baník Most  osobka 1:1, nájezdy 4:0, hra 7:11
V osobce  Lovosice ztratili bod naprostou neschopností proměnit spoustu vytvořených šancí. V nájezdech se konečně zúročila prosazovaná hra „za dva“. Úvod hry vyzněl díky důrazné obraně o rychým útokům pro Lovosice, do poloviny zápasu neustále vedli (10.min 5:4). Vzápětí nepochopitelný přechod na pěší házenou (15.min 6:10) a Mostecké dívky nabízenou šanci nepromarnili.

Lovosice B – Spartak Ústí n.L. osobka 4:5, nájezdy 2:4, hra 4:9
Výsledky jednotlivých částí utkání jsou horší, než předvedená hra. Zejména osobka byla ztracena neproměňováním vytvořených šancí

Lovosice B – Lokomotiva Cheb osobka  5:3, nájezdy 2:0, hra 8:2
V osobce Lovosičtí běhavá děvčata přehráli. V loterii nájezdů zajistili vítězství brankáři a jedna povedená střela. Hra rozhodnuta důraznou obranou a rychlými útoky.

Lovosice B – Tygři Ústí n.L. B   osobka 4:4, nájezdy 5:0, hra 7:9
V osobce spousta zahozených šancí vytvořených dobrým pohybem. Nájezdy rozhodl výborný výkon brankářů. Většinu utkání eliminovali lovosičtí silovou převahu Ústí pohybem. V závěru došly síly a soupeř chyby v obraně potrestal.

Tabulka turnaje:

osobka nájezdy hra
1. Spartak Ústí n.L 3 2 0 1 3 0 0 1 0 2 12
2. HK Lovosice B 4 1 0 3 1 2 1 3 0 1 12
3. DHK Baník Most 3 2 1 1 1 1 1 2 0 1 11
4. Tygři Ústí n.L. B 4 1 1 2 1 1 2 2 0 2 10
5. Lokomotiva Cheb 4 2 1 1 1 0 3 1 0 3 9

Družstvo nezklamalo, ale výrazný rozdíl proti děvčatům je v horším pohybu a rychlosti přihrávek. Tento nedostatek je trochu eliminován vyšším důrazem v obraně. Celá tíha v útoku leží na spojkách, křídla jsou příliš pasivní. Slabinou zůstává produktivita střelby.

Dobrý výsledek je hlavně zásluhou obou brankářů Lukáče a Kalivody. Solidní výkon podali Kuchárik, Heller a Kryšpín. Důrazem v obraně a pohybem dominoval Sozanský. Štolbovi se dařilo získávat míče a zakončovat rychlé útoky. I ostatní odvedli dobrý výkon

Sestava:

Lukáč, Kalivoda  – Kryšpín,  Kuchárik,  Heller, Štolba, Sozanský, Škaloud, Benda, Cuchý, Bareš, Hermoch,

Vodička, Trefný