Velmi dobrý výkon ml.žáků na turnaji v Chebu

V neděli 12. dubna 2015 proběhlo v Chebu druhé kolo jarní části Společné regionální ligy mladšího žactva. K utkání dorazilo družstvo Lovosic pouze s jedním hráčem do pole na střídání, a tak si nemohlo dělat velké ambice. Jak turnaj nakonec dopadl, si můžete přečíst v hodnocení trenérů.

V turnaji suverénně zvítězily žákyně Spartaku, kterým jediný bod odebrali právě lovosičtí. Tento bod znamenal posun v tabulce turnaje na druhé místo před Tygry Ústí n.L.  Černý Petr zůstal domácí Lokomotivě. Hráno 5 minut osobka, 5 nájezdů a 20 minut hra.

Výsledky Lovosic:

Lovosice B – DHK Baník Most osobka 2:3, nájezdy 0:2, hra 7:6
Jen nezkušeností ztratili hráči Lovosic úvodní osobku. Ani výborný výkon brankářů nestačil na vítězství v nájezdech. Úvod hry byl ve stylu Lovosického A-čka, důrazná obrana a rychlý přechod do útoku (6.min. 4:1). Pak začaly mít navrch běhavé mostecké dívky (15.min 4:5). V infarktovém závěru jsme se v poslední minutě dostali do vedení. Po hrubce soupeř 15 sec před koncem vyrovnal a 5 sec před koncem Štolba rozhodl.

Lovosice B – Tygři Ústí n.L. B osobka 7:3, nájezdy 2:1, hra 4:13
Osobka sehrána v pohybu, ve kterém soupeř nemohl uplatnit silovou házenou. Nájezdy rozhodl výborný výkon brankářů a Štolba posledním pokusem „za dva“. Ve hře jsme drželi krok jen do 10. minuty (2:4). Šance si lovosičtí vypracovávali jak na běžícím pásu, ale nedohodí do branky.

Lovosice B – Lokomotiva Cheb osobka 4:3, nájezdy 5:2, hra 9:7
V osobce kupodivu Lovosičtí na běhavá děvčata stačili. Nájezdy rozhodli pro Lovosice opět bravurním výkonem brankáři. Ve hře se Lovosice důraznou obranou a rychlým přechodem do útoku dostali do vedení (7.min 4:1). Pak následovaly 3 dvouminutové tresty za sebou a Cheb se dotáhl (15.min.6:5). V závěrečných minutách jsme ale vítězství uhájili.

Lovosice B – Spartak Ústí n.L. osobka 4:6, nájezdy 0:0, hra 4:7
Lovosičtí favorita zle potrápili jak v osobce, tak ve hře. Docházeli jim ale síly a tak se na přijatelném výsledku největší měrou podíleli oba brankáři.

Tabulka turnaje:

osobka nájezdy hra
1. Spartak Ústí n.L 4 0 0 4 0 0 3 1 0 23
3. HK Lovosice B 1 0 3 3 0 1 2 1 1 13
5. Tygři Ústí n.L. B 3 0 1 2 0 2 1 0 3 12
4. DHK Baník Most 0 1 3 2 0 2 2 0 2 9
2. Lokomotiva Cheb 0 1 3 0 0 4 1 0 3 3

Lví podíl na výborném výsledku Lovosic měli brankáři Lukáč a Kalivoda. Důrazem v obraně a tahem na branku dominoval Sozanský. Štolba rozhodoval hru v osobce a dařilo se mu střelecky. Účinnou střelbou z křídla se představil Rys. Na spojce hrál výborně Kuchárik, do šancí se dostával i Hermoch na křídle a v pivotu Žádník a Bareš, od zápisu do tabulky střelců je dělilo trochu štěstí. Za výborný výkon je potřeba pochválit všechny hráče.Výrazný rozdíl proti minulému kolu byl v bojovnosti. V úvodních utkáních se líbila snaha o rychlý přechod do útoku. Obrana měla řadu okének, ale dařilo se je včas zavírat. Družstvo kupodivu vydrželo se silami, vzhledem k rozlosování hrálo ob utkání a s minimální možností střídat. Slabinou zůstává produktivita střelby.

Sestava: Lukáč (5), Kalivoda (1) – Štolba (6 branek), Kuchárik (4),  Sozanský (2), Rys (6), Bareš, Hermoch, Žádník

Trenéři: Vodička, Trefný