V sobotu bojujeme o naději

Semifinálová série Lovců a Brna má za sebou první dvě dějství. Po minulém víkendu má mnohem větší důvod k radosti náš soupeř, který si z domácího prostředí přivezl náskok 2:0. Podaří se Lovcům zdramatizovat a prodloužit sérii?

Semifinálová série play-off:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Handball KP Brno

140906_Brno cnh009

Byli bychom neupřímní sami k sobě, kdybychom řekli, že můžeme být po prvním víkendu spokojení s průběhem semifinálové série. Samozřejmě, že nemůžeme, protože jsme si z Brna chtěli odvézt jedno vítězství, které by nám dávalo velmi dobrou výchozí pozici do domácí odvety. Nepovedlo se a není třeba spekulovat o důvodech, které k tomu vedly. Soupeř nás prostě dvakrát předčil a nyní je potřeba s pokorou, ale o to větším odhodláním a bojovností nastoupit k třetímu a pokud dobře odvedeme svoji práci, také ke čtvrtému zápasu série, který by nás eventuelně čekal také v domácím prostředí.

Sobotní střetnutí se odehraje v naší hale Chemik netradičně v 10hodin dopoledne a to opět z důvodu přímého přenosu kamerami České televize. Rozhodně si nemyslím, že by to byl důvod, abychom ale sledovali utkání z pohodlí domova. To našim Lovcům rozhodně nepomůže a protože nám jak se říká už „trochu teče do bot“ apeluji tímto na všechny naše fanoušky, aby přišli tým povzbudit a pokusit se společně vykřesat jiskřičku naděje.

Něco málo o soupeři jsem psala již před začátkem minulé série. Některé prognózy se potvrdily (např. stabilní velmi dobrý výkon brankáře soupeře Jirky Bavlnky nebo nedocenitelná práce pivota Michala Dostalíka), některé ne. Ale i nadále zůstává, že soupeř disponuje kvalitním kádrem vyztuženým několika velmi zkušenými borci a že je schopen kolektivně podat velmi dobrý výkon, to nám dokázal dvěma výhrami z domácího prostředí.

Pojďme uvažovat optimisticky a je potřeba tu určitě říci, že pokud by se našim házenkářům sobotní utkání podařilo dotáhnout do vítězného konce, čekal by na oba celky čtvrtý zápas a to v neděli 19. dubna v již tradičním čase 17hodin.

Lovci bojujeme společně! Jsme jeden tým, my a vy!