Starší žáci vítězem B finále na turnaji Prague Handball Cup 2015

Pět týmů lovosického klubu se letos přihlásilo na mezinárodní turnaj PRAGUE CUP 2015. Bylo mezi nimi i družstvo starších žáků,  které bojovalo v konkurenci 76 celků. O jejich vystoupení se můžete dočíst v článku a hodnocení trenérky.

Hodnocení trenérky Andrey Řezníčkové.

Starší žáci vyrazili do hlavního města ve čtvrtek odpoledne. Po ubytování jsme vyrazili na Harfu do házenkářského centra. Chlapíci si zatancovali s computerem, pobavili se u stolního fotbalu, vyplenili McDonald a další občerstvovací stanice v nákupním centru. Ve 22:00 jsme odjeli směr Nusle, Táborská ulice, abychom se připravili na páteční zápasy v základní skupině. Ve skupině nás čekali vítězové loňské kategorie mladších žáků z Maďarska. S Malackami jsme prohráli na přípravném turnaji ve Strakonicích. Další týmy pro nás byly velkou neznámou.

080.jpg

Utkání základní skupiny jsme hráli ve sportovní hale v Kunraticích. Bohužel nás los během celého turnaje poslal do hal, kde bylo zakázáno používat lepidlo. Na herním projevu se to projevilo, ale kluci se celkem slušně adaptovali a zlepšovali se od utkání k utkání. Z pěti utkání jsme během pátka a soboty zvládli 2 vítězná a 3 týmy byly nad naš síly. SC Magdebrurg 1, Éles Kézisuli 1 a vítěz i letošního turnaj IFK Skovde HK II.

TABULKA ZÁKLADNÍ SKUPINY MC8:

1. SC MAGDEBURG I 5 5 0 0 123:64 10
2. ÉLES KÉZISULI I 5 4 0 1 82:60 8
3. IFK SKOVDE HK II 5 3 0 3 83:58 6
4. HK ASA LOVOSICE   5 2 0 3 60:81 4
5. TJ STROJÁR MALACKY 5 1 0 4 53:73 2
6. NOVLING IF II 5 0 0 5 35:100 0

4. místo v základní skupině nás poslalo jako loni do finálového turnaje skupiny B. Play-off se hraje vyřazovacím způsobem, takže nás v soutěži mohlo udržet jen vítězství. V neděli jsme hrací den zahajovali  v 10:35 proti týmu z Polanky. Utkání jsme vyhráli 13:11. Od začátku utkání jsme si udržovali dvoubrankový náskok, který jsme ve druhém poločase zvýšili na čtyři branky. Polanka přitvrdila v obraně a začala náskok stahovat. Kluci odolali tvrdé obraně a uhájili vítězství o dvě branky. Za dvě hodiny jsme se  v osmifinále postavili proti Liberci, který jasně přehrál Most. Na toto utkání bychom rádi co nejdřív zapomněli. Soupeř obdržel 4 červené karty a svým přístupem k utkání nám pomohl k vítězství 16:13. Kluci zaslouží velkou pochvalu za disciplínu prokázanou během utkání. Nenechali se vyprovokovat k diskuzím a oplácení, naopak se snažili hrát házenou od začátku do konce. Čtvrtfinálové vítězství proti Lokomotivě Vršovice byl  příjemným zakončením třetího hracího dne. V prvním poločase jsme si sice vybrali kritickou chvliku a skóre se přelévalo ze strany na stranu, druhý poločas byl plně v naší režii. Do utkání se zapojili všichni hráči a skóre se zastavilo na konečných 22:14 pro Lovosice.

Po sobotní party na Harfě jsme v házenkářském centru opět relaxovali u počítačových her a stolního fotbalu.

Pondělí jsme strávili ve sportovní hale ve Strašnicích. Zde se kromě starších žáků hrála také utkání starších žaček. Kluci zafandili Plzni v bojích o 3. místo v A skupině.  Nás čekal soupeř z Dánska, Taastrup II. Všichni aktéři už byli dost unavení, i přes to jsme sledovali pohlednou házenou. Dan Dojčinovič se ukázal jako tahoun týmu a přes únavu hnal kluky k soustředěné obraně a Honza Durček s Pepou Staňkem nás drželi v útoku. Venca Kovář si opakovaně pohrával s obranou soupeře a skvělým pohybem pronikal obranou soupeře. Brankáři si vybrali slabší chvilku proti křídlům, ale ve druhém poločase konečně Tomáš Jelínek přišel na to, jak se správně postavit a střely křídel končili na jeho nohách. Semifinále jsme vydřeli výhrou 16:13. Ve finále jsme se opět postavili proti týmu Malacek, které jsme v základní skupině porazili. Přáli jsme si spíše švédský tým z Halmstadu, protože jsme se tímto týmem nikdy nepotkali a Malacky nám měly co oplácet. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. V normálním hracím čase jsme se zaťatými zuby uhráli remízu 10:10. Ani jeden z týmů nestrhl vedení na svou stranu.  Na začátku druhého poločasu jsme brankou Dana Dojčinoviče utekli soupeři na rozdíl dvou branek. Ale nedokázali jsme skóre navýšit. Naopak soupeř nás dotáhl a do konce utkání se ani jednomu týmu nepodařilo výsledek zvrátit na svou stranu. Čekal nás rozstřel v podobě rychlých útoků. Při útocích se míč nesmí dotknout podlahy, hráč nesmí driblovat, může zakončit po 3 krocích. Náš tým vybral Honzu Heřmanovského, Honzu Durčeka, Dana Dojčinoviče, Pepu Staňka a Martina Prášila. Oba Honzové nastřelili tyč a Dan bohužel přihrál svému brankáři míč o zem a nemohl pokračovat. Adam přihrával do rychlých útoků a Tomáš chytal útoky soupeře. Malacky naštěstí také chybovali a první série skončila 2:2, když Pepa s Martinem své breaky s přehledem proměnili. Druhou sérii zahajoval Pepa a opět s jistotou skóroval. A k naší velké radosti Tomáš Jelínek úspěšně kryl soupeřovu střelu. Po napínavém konci jsme mohli slavit obhajobu finále B z loňského roku.

Příští rok budeme starší a zkušenější a moc se těšíme na skupinu A. Turnaj se nám povedl a rádi bychom byli úspěšní i v hlavním turnaji.

NAŠE VÝSLEDKY:

1/16 finále: DTJ POLANKA – HK ASA LOVOSICE 11:13
Osmifinále: LIBEREC HANDBALL – HK ASA LOVOSICE 13:16
Čtvrtfinále: LOKOMOTIVA VRŠOVICE – HK ASA LOVOSICE 14:22
Semifinále: HK ASA LOVOSICE – TIK TAASTRUP II 16:13
Finále:

HK ASA LOVOSICE – TJ STROJÁR MALACKY
základní hrací doba 10:10
penaltový rozstřel 13:12