Semifinálová série začíná!

Již zítra začne v Brně semifinálová série mezi naším celkem a brněnským klubem. Stejně jako v případě čtvrtfinále s Duklou, i teď začínáme dvěma zápasy na hřišti soupeře. Platí, že k postupu dále je potřeba získat tři vítězství.

140906_Brno cnh007

Semifinále: KP Brno – HK .A.S.A. Město Lovosice

1.utkání: KB Brno – HK .A.S.A. Město Lovosice, sobota 11.4. 10:30 (PP ČT4)
2.utkání: KB Brno – HK .A.S.A. Město Lovosice, neděle 12.4. 10:30

3.utkání: HK .A.S.A. Město Lovosice – KB Brno, sobota 18.4. 10:00 (PP ČT4)

případná další utkání: 19.4. (Lovosice), 22.4. (Brno)

Oba dva víkendoví soupeři vstupovali do čtvrtfinálové série v roli „horšího“ celku po základní části. Brno si, stejně jako naši Lovci, poradilo se svým soupeřem v nejkratším možném čase tří utkání. Nejprve dvakrát porazilo Hranice na jejich palubovce (27:25, 27:26) a hned první matchball proměnilo na svém hřišti vítězstvím 29:24. Stejně jako Karviná a Lovosice tak i Brno celkem překvapivě vyprovodilo svého protivníka ve třech utkáních a i přes nevýhodu horšího postavení po základní části proklouzlo do semifinále. Čtvrtým, tentokráte již očekávaným účastníkem semifinále se pak stala Plzeň, která sice nastupovala proti „nejhoršímu“ z týmů hrajících play-off, ale paradoxně jako jediná ztratila zápas doma a série se tak protáhla na čtyři utkání.

Složení semifinálových dvojic je tedy:

Brno – Lovosice,
Plzeň – Karviná.

Myslím, že i tentokráte se můžeme těšit na vyrovnané, dramatické bitvy s velkým diváckým zájmem. Tomu může trochu „ublížit“ TV přenos, který v každém městě ubere diváky, ale zároveň nabídne házenkářskou konfrontaci širokému házenkářskému publiku.

Naši hráči, kteří vyrážejí do Brna již dnes odpoledne, by určitě rádi zopakovali velmi dobré výkony ze čtvrtfinále a pokusili se v Brně ukořistit jeden zápas pro sebe. V cestě ale máme dalšího silného a houževnatého soupeře, se kterým jsme v základní části měli nerozhodnou bilanci 1:1. Na Brno jsme narazili hned v úvodním zápase sezóny a přestože jsme v poločase vedli rozdílem šesti branek 15:9, nakonec jsme z utkání udělali již tradičně drama. V odvetné části byl úspěšnější soupeř, který náš celek přehrál 31:27.

Tým, který vede trenér Andrej Titkov, má ve svém středu řadu velmi zkušených házenkářů: vedle vyrovnané a velmi dobře chytající brankářské dvojice Bavlnka – Štolcar, se letos střelecky nejvíce daří spojce Jozefu Hantákovi a křídlu Borisi Aspiridisovi. Zapomenout nesmíme na ostříleného Michala Dostalíka na pivotu a další zkušené hráče na spojkách (např.Weintritt, Mráz, Hubáček), kteří již za sebou mají extraligové sezóny i v jiných klubech než v týmu z moravské metropole.

Nezbývá, než popřát našim Lovcům dobrý start do série, ve které jim opět budou pomáhat jejich diváci. Někteří z našich věrných fanoušků se chystají přímo do dějiště prvních dvou zápasů. Všem ostatním, kteří budou držet palce z domova, předem děkujeme za přízeň a těšíme se na setkání v domácím utkání!