Příprava nejmenších házenkářů

O víkendu se naši nejmladší Lovci z týmů přípravky a minižáků zúčastnili několika turnajů. O jejich průběhu a výsledcích čtěte v článku.

Přípravka a minižáci – 18.4. 2015

Podkrušnohorská liga v Praze – Ruzyni (házená 6+1)

Lovosičtí minižáci sehráli na druhém jarním turnaji této soutěže velmi pěkná utkání a podali bojovný a obětavý výkon. Celý turnaj absolvovali bez porážky, ztratili pouze jeden bod za remízu s Duklou, která je v letošním ročníku dominantním týmem. Předvedená hra lovosického družstva potěšila zejména i proto, že tým byl oslaben neúčastí nejlepšího střelce Lukáše Dojčinoviče (zranění). Pochvalu zaslouží všichni lovosičtí hráči a zdá se, že větší důraz na obranou činnost při tréninku nese své ovoce. Napovídá tomu i celkové scóre 56 : 23.

Výsledky Lovosic: Dukla 11:11, Most 12:4, Žatec 23:0, Louny 10:7

Osobní obrana 5 min. Dukla 1:4, Most 4:0, Žatec 6:0, Louny 4:1

Pořadí v turnaji: 1.Dukla 7 bodů, 2.Lovosice 7 bodů (score), 3.Louny, 4.Most, 5.Žatec

Celkové pořadí:

  1. Dukla
  2. Lovosice
  3. Louny
  4. Most
  5. Žatec

Sestava Lovosic: Šafránek, Agler A., Pokorný Tad., Pokorný Tom., Hron, Šváb, Vaverka, Král, Bartošík, Vojíř, Kozel

Ústecká liga 4+1 minižáci a přípravka skupina A – Lovosice hala Chemik

V sobotu odpoledne byl sehrán v Lovosicích další turnaj Ustecké ligy 4+1. Výkony lovosických družstev mini a přípravky lze hodnotit jako uspokojivé a jednotlivci předvedli dobrou techniku s míčem a slušný pohyb na hřišti. Pokulhávala souhra, v průběhu turnaje i ta se však zlepšovala. Lepší výsledky dosáhlo družstvo přípravky, které vše vyhrálo. Mini prohráli s Chomutovem a v jednom zápase s Chebem. Ve druhém však Cheb vysoko porazili (náhradní zápas za Žatec, který přijel pozdě.). Pochvalu zaslouží všichni lovosičtí hráči (za Lovo mini hrál i borci ,kteří na podzim startovali v přípravce).

Sestavy Lovosic: mini: Hromada, Černý, Novák, Bereš, Paur, Pilney,
přípravka: Srba, Zelený, Perlík, Šírek, Krejza, Reska

Ústecká liga 4+1 minižáci a přípravka skupina B – Most, sportovní hala

Minižáci Lovosic zahráli velmi dobře a vyhráli přesvědčivě tři utkání. Prohráli pouze s Ústím. Všichni hráči Lovosic předvedli dobrou pohyblivost, techniku s míčem a i střelbu, všichni byli většinou o rok mladší něž soupeř. Přípravka také nezklamala a vyhrála všechna utkání, výkon se lepší každým turnajem. Poprvé v životě hráli dva členové týmu (Červený a Flégl).

Sestavy Lovosic – mini: Zábranský, Křížek Tom, Křížek Martin, Drašnar, Tučka, Hanza Přípravka: Plosová, Hartmanová, Limberk, Fornbaum, Hrabánek, Bradáč, Červený, Fégl

Zpracoval: Jan Šváb