Nejmenší Lovci při své premiéře nezklamali

Jedny z prvních mezinárodních konfrontací mají za sebou nejmenší lovosičtí házenkáři, kteří se stejně jako jejich starší kolegové zúčastnili mezinárodního turnaje v Praze. Hodnocení jejich vystoupení čtěte v článku.

Lovosičtí minižáci na Prague handball cup 2015

140831_Fest cnh008

Nejmladší házenkáři  HKM Lovosice se zúčastnili poprvé velkého mezinárodního turnaje v házené, který se hraje  každoročně o velikonocích v Praze. Vystoupení lovosických minižáků můžeme hodnotit jako úspěšné, každopádně nezklamali a předvedli výkony, za které se nemusí stydět. Odehráli osm zápasů a pouze dvakrát prohráli. V základní sedmičlené skupině skončili na druhém místě s jedinou porážkou s družstvem Empor Rostock. Nejcenější vítězství vybojovali v utkání se srbským celkem Novi Beograd. Po postupu ze základní skupiny se hrála utkání play-off a lovosičtí jako druzí ve skupině I nastoupili v osmifinále proti čtvrtému celku za skupiny III  –  Ostravě. Toto utkání zvládli suverénně a ve čtvrtfinále je turnajový pavouk postavil proti pozdějšímu celkovému vítězi maďarskému celku Kézi UP Pler z .V tomto zápase jsme  ze začátku hráli vyrovnanou partii, střelecké šance jsme si vytvářeli  stejně  jako soupeř, který na rozdíl od nás je stoprocentně proměňoval v branky. Ve druhém poločase, kdy soupeř vedl o čtyři branky,  dali lovosičtí trenéři možnost zahrát  si všem hráčům a  celkové skóre tak  je až příliš k lovosickým kruté. Celkově však lovosičtí splnili svůj cíl, umístit se do osmého místa z devatenácti účastníků této kategorie. Celkový výsledek odpovídá výkonnosti družstev , první čtyři – zahraniční celky ze Srbska, Chorvatska a Maďarska. Páté až osmé družstvo – tři česká Dukla, Lovosice, Jičín a jeden chorvatský. Ve druhé polovině tabulky české celky, které na první osmičku nestačily. Při kladném  hodnocení lovosického družstva samozřejmě musíme kromě kladů i rozebrat zápory, které se objeví právě až v zápasech s velmi vyspělými soupeři, což se zde potvrdilo. Naše družstvo bylo letos poraženo právě pouze družstvy Dukly, Jičína a Olomouce, které v Praze však nebylo.

Lovosičtí nezaostávali za vyspělými soupeři  v technice, bojovnosti a schopností uvolnit se a vytvořit střeleckou pozici. Slabá a nepřesná střelba většiny lovosických hráčů je i možnou příčinou slabších výkonů brankařů  se silnými soupeři, protože na razantní a přesnou střelbu nejsou z tréninku zvyklí. Dalším kladným zjištěním je skutečnost, že se většina hráčů značně zlepšila v celkovém herním projevu  a po odstranění zjištěných nedostatků můžou dále výkonnostně růst. Z tohoto hlediska byla účast  lovosických minižáků  velmi  přínosná.

Sestava Lovosic:

brankáři:Franta Šafránek a Adam Agler

v poli: Tadeáš Pokorný, Lukáš Dojčinovič, Jan Hron, Lukáš Vaverka, Pavel Vojíř, Jan Šváb, Matyáš Agler, Vítek Kozel, Tomáš Pokorný, Antonín Bartošík, Václav Toman, Tomáš Král

Výsledky:   

Lovosice:

Novi Beograd 12:11
Lovosice:Empor Rostock 13:20
Lovosice:Loko Vršovice 16:8
Lovosice:TJ Chodov 23:4
Lovosice:HC Maloměřice 21:6
Lovosice:HK Modra 18:11,

Osmifinále: Lovosice:HK Ostrava 23:7

Čtvrtfinále: Lovosice:KEZI UP PLER 11:22  (vítěz celého turnaje)

zpracoval: Ing. Jan Šváb