Začala jarní část Společné regionální ligy ml.žactva

Úvodní kolo jarní části Společné regionální ligy mladšího žactva se konalo v sobotu 7. března 2015 ve sportovní hale v Ústí n.L. Prázdniny v Lovosicích znamenaly, že družstvo muselo být doplněno i přítomnými hráči A-čka (Svoboda, Vosický).

Trenéři Lovosic však důsledně dodržovali pravidelné střídání a tak výsledky Lovosic byly těsné. V turnaji suverénně zvítězily žákyně Spartaku, jediný bod ztratily s Lovosicemi B. O druhém místě Lovosic rozhodl úvod turnaje, z 12 možných získali lovosičtí 11 bodů. Hráno 5 min. osobka, 5 nájezdů a 20 min. Hra.

Výsledky Lovosic:

Lovosice B – DHK Baník Most osobka 4:4, nájezdy 2:0, hra 14:11
Solidní obrana soupeři příliš nedovolila. V útočné fázi bohužel neproměňujeme vypracované šance. Potěšitelné, že se do listiny střelců zapsalo šest hráčů po dvou brankách!!!. I nájezdy vyzněly pro Lovosické, výsledek mohl být výraznější, škoda dvou přešlapů.

Lovosice B – Tygři Ústí n.L. B osobka 5:4, nájezdy 2:1, hra 10:9
Na robusní Tygry to prostě neumíme. Vítězství bylo vydřené díky pohybu v útoku, ale v obranné fázi si lovosičtí nevěděli rady se silovou hrou soupeře. Potěšily nájezdy, všechny pokusy za dva body byly zvládnuté, jen tomu chyběla síla v zakončení.

Lovosice B – Spartak Ústí n.L. osobka 3:8, nájezdy 2:4, hra 11:11
Naprostá dezorganizace a chybějící bojovnost Lovosic v osobce umožnila favoritům snadné vítězství. Nájezdy za dva body byly zvládnuté, až na opětovné selhání v koncovce. Do hry vstoupili Lovosice excelentně. Ústecká děvčata si nevěděla rady s výbornou obranou a rychlým přechodem  do útoku Lovosic (5.min 5:0, 9.min 6:1). Následovalo dvojnásobné velmi přísné vyloučení Lovosic a v téměř dvouminutové hře 6 na 4 se Ústí vrátilo do zápasu (12. min 6:5). Přelévání skóre v dalším průběhu vyústilo v pro obě strany přijatelnou remizu.

Lovosice B – Lokomotiva Cheb osobka 3:3, nájezdy 2:0, hra 10:12
V osobce měli lovosičtí na běhavá děvčata ještě síly, ve hře jim však evidentně docházely i vlivem rozlosování (družstvo hrálo ob zápas).

Tabulka turnaje:

hra osobka nájezdy
1. Spartak Ústí n.L 3 1 0 4 0 0 2 0 2 19
2. HK Lovosice B 2 1 1   1 2 1   3 0 1 15
3. DHK Baník Most 0 0 4 1 1 2 3 0 1 9
4. Lokomotiva Cheb 2 0 1 0 1 2 0 0 3 5
5. Tygři Ústí n.L. B 1 0 2 1 0 2 0 0 3 4

V tabulce není započítáno poslední utkání Cheb – Tygři 

Zařazení dvou hráčů A-čka družstvu pomohlo. Pokud byli na hřišti, zlepšila se obrana a zrychlil se přechod do útoku. Částečně se zlepšila  technika zpracování míče (nájezdy za dva body !!!). Stále je nízká účinnost střelby a zejména drzost v útočné fázi. Výrazný rozdíl proti dívčím družstvům však je v nízké bojovnosti.

V dresu Lovosic dominoval výkon brankáře Lukáče. Tlachna pro zdravotní potíže v prvním utkání už turnaj nedohrál. Nositelem výkonnosti v poli byl Svoboda, který ale v osobce hrál minimálně, nechodil na nájezdy a ve hře byl zhruba polovinu času. Střelecky se prosadili Vosický a Štolba. Výborný výkon v úvodu turnaje odvedli Turke, Benda, Škaloud a Sozanský. Kuchárika nutno pochválit za výkon v závěrečných utkáních.  Prakticky každý se zapsal do střelecké listiny.

Sestava:

Lukáč, Tlachna – Svoboda, Vosický, Štolba, Kuchárik, Benda, Škaloud, Sozanský, Turke, Cuchý

trenéři Vodička, Trefný