Z Frýdku-Místku s těsnou porážkou

V předehrávaném utkání dvacátéhoprvního kola zajížděli naši muži na sever Moravy, kde se utkali s o play-off bojujícím Frýdkem-Místkem. Nakonec na soupeře nestačili a podlehli mu o jednu branku. Komentář k utkání čtěte v článku.

21. kolo extraligy:

SKP Frýdek-Místek – HK .A.S.A. Město Lovosice
28:27 (13:11)

141108_Frydek cnh019

Ve Frýdku-Místku diváci dlouho čekali na branku a střelecký půst prolomil až v páté minutě brankou domácí Kichner. Branek pak pomalu přibývalo a od stavu 3:2 v náš prospěch jsme si do 18.minuty udržovali těsné vedení (9:8 pro Lovosice). Domácí dvěma brankami v řadě otočili vývoj utkání a ještě do poločasu si získali dvoubrankové vedení 13:11.

Našim Lovcům se nepodařilo zachytit začátek druhého poločasu a Frýdek-Místek ve 36.minutě zvyšoval na 17:13. Našim házenkářům se podařilo opět snížit na těsný rozdíl 19:18. Domácí opět odskočili, ale naši Lovci se znovu přiblížili na jednogólový rozdíl 22:21. Domácí trenér si následně vybral oddechový čas a po něm se Frýdku-Místku podařilo opět odskočit na 25:21. Lovci měli mohutný finiš a postupně opět ubírali z vedení domácích. A když se v 58.minutě z druhé své střely v řadě prosadil Hes, bylo srovnáno na 26:26. Přišel další oddechový čas pro Frýdek-Místek a hned po něm Kichner znovu získal pro svůj tým vedení 27:26. Naši házenkáři měli možnost opět srovnat, ale ze sedmičky se nám ve druhé půli velmi dobře chytajícího Pyška překonat nepodařilo. Nakonec jsme v zápase podlehli 27:28.

V posledním kole základní části se konečně po dlouhé době představíme v naší hale, když přivítáme Přerov. Ten hostíme v sobotu 14. března od 18hodin a po něm již budeme znát našeho čtvrtfinálového soupeře do play-off. O termínech vyřazovací části i soupeři vás budeme informovat příště.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „v dnešním zápase jsme byli lepším týmem pouze v první čtvrtině zápasu. V první půli podal nadstandardní výkon brankář Adamík, bohužel jsme jeho zákroků nedokázali využít a po poločase prohrávali o dvě branky. Ve druhé půli se dařilo soupeřovu brankáři Pyškovi, naše ztráta narostla až na čtyři góly. Na konci se nám sice podařilo srovnat, ale dostali jsme rychlý gól a ze sedmičky jsme pak již nebyli úspěšní. V dnešním zápase nám chyběly góly z dálky a větší důraz v zakončení.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 1, Sýkora 4, Motl 4, Jelínek, Chroustovský 3/2, Klimt 1, Hes 5, Berka 1, Semerád, Jonáš 4, Kolomazník 1, Miko 3

7m hody: 5/3 – 3/2
vyloučení: 2 – 4
rozhodčí: Horáček, Novotný
diváků: 492

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: