Po víkendu vedeme 2:0!!

Dvěma zápasy začala o víkendu čtvrtfinálová série mezi našimi Lovci a Duklou Praha. A stejně jako v dalších čtvrtfinálových dvojicích, i tady se hostujícímu celku podařilo na palubovce soupeře bodovat. Naše radost po víkendu byla navíc dvojnásobná! Podrobnosti k zápasům čtěte v článku.

du-lov.jpg

Hodnocení utkání tentokrát provedl sportovní ředitel Vojtěch Srba, rozhovor s trenérem Vladimírem Šumou k probíhající čtvrtfinálové sérii přineseme v týdnu.

 1. utkání:

Dukla Praha – Lovci Lovosice
22:24 (12:11)

První utkání bylo nesmírně vyrovnané. Oba celky se v něm střídaly ve skórování a žádný z nich si nevytvořil nějaký výrazný náskok. Našim Lovcům se sice podařilo několikrát v prvním poločase odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale domácí dokázali vždy kontrovat a ze stavu 8:10 i díky naší nepodařené přesilové hře dokonce otočit vývoj utkání na poločasových 12:11.

Ve druhém poločase si Dukla těsný náskok udržovala až do 46.minuty. V tu chvíli totiž skóroval ze spojky velmi dobře hrající Chroustovský a otočil stav na 19:18 ve prospěch našich házenkářů. V dalších minutách nás držely ve vedení i přesné střely Sýkory, který v sobotním střetnutí předvedl vynikající výkon. Stav byl i nadále vyrovnaný a nervozita v hale by se deset minut před koncem dala krájet. Naši Lovci v 54.minutě vedli 22:20, ale během chvíle bylo srovnáno na 22:22. Čtyři minuty pak nepadla branka ani na jedné straně, aby tuto gólovou pauzu prolomil až náš Sýkora z čáry sedmimetrového hodu. Nakonec naši první výhru potvrdil brankou v závěrečné minutě Chroustovský.

Komentář sp.ředitele Vojtěcha Srby: „první utkání bylo od začátku hráno ve vysokém tempu. Viděli jsme vyrovnané utkání, ve kterém měl náš brankář lepší formu než ti domácí. Rozhodujícím momentem byl okamžik kolem 50.minuty, kdy jsme dvakrát za sebou hráli v oslabení a chvíli dokonce ve čtyřech hráčích na hřišti. I v oslabení se nám ale podařilo skórovat a v závěru se k nám pak přiklonilo i štěstí. Velmi dobrý výkon podal Sýkora a Chroustovský s Adamíkem.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Franc, Landa 3, Sýkora 7/2, Motl 3, Jelínek, Chroustovský 6, Hes 1, Semerád, Jonáš 1, Kolomazník 2, Miko, Malý 1

7m hody: 4/4 – 3/2, vyloučení: 3 – 4, rozhodčí: Točík, Zych, diváků: 325

150329_Dukla ce045.jpg

2. utkání:

Dukla Praha – Lovci Lovosice
24:25 (13:14) po sedmimetrových hodech

Druhé utkání mělo jiný scénář, než to úvodní a především infarktový závěr, ale opět s výhrou našeho týmu. První poločas byl ve znamení lepší hry našeho celku, který byl po celou jeho dobu ve vedení. To narostlo místy i na tři branky (25.minuta 12:9). Ještě do poločasu ale domácí dokázali snížit na jednobrankový rozdíl 13:14.

I vstup do druhé půle našim Lovcům vyšel a ve 37.minutě vedli 18:15. V tu chvíli vybírala domácí lavička oddechový čas a taktické pokyny se Dukle vyplatily. Naši házenkáři se pak dostali na dlouhé minuty do herního i gólového útlumu. Domácí začali přebírat iniciativu a dvanáct minut nám nedovolili vstřelit branku! Výsledkem bylo vedení domácích 22:18 (úsek mezi 37.-48.minutou jsme prohráli 0:7). V tu chvíli to s námi nevypadalo dobře, ale naši hráči se nevzdali, výborné zákroky předvedl brankář Adamík a přestože ještě v 59.minutě prohrávali o dvě branky 22:24, nakonec díky gólům Motla a Chroustovského dovedli zápas do sedmičkového rozstřelu.

V něm se stal hlavním hrdinou Artur Adamík, který třikrát nedovolil soupeřovým střelcům skórovat a po zásluze tak byl po poslední střílené sedmičce, kterou neproměnil Sviták, v obležení svých spoluhráčů.

Naši Lovci tak vedou v sérii 2:0. Třetí utkání série bude hostit hala Chemik v sobotu 4. dubna v 9:55 a tohle je zápas, u kterého nesmíte chybět! Přijďte nám pomoci, potřebujeme vás!

Sestava Lovců: Adamík, Koňařík – Franc, Landa, Sýkora, Motl, Jelínek, Chroustovský, Hes, Semerád, Jonáš, Kolomazník, Miko, Malý

7m hody: 2/2 – 3/1, vyloučení: 6 – 3, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 390

Komentář sp.ředitele Vojtěcha Srby: „do druhého zápasu jsme měli velmi dobrý vstup a vytvořili jsme si postupně až tříbrankové vedení. Bohužel jsme nezvládli přesilovou hru a domácí hru srovnali. Ve druhé půli pak dominovala Dukla, která otočila naše třígólové vedení ze začátku druhé půle na svůj náskok o čtyři branky. V tu chvíli jsme se nedokázali prosadit, naštěstí nás podržel výbornými zákroky Adamík a tím nás dostal zpět do utkání. Cílem dvojutkání bylo určitě jednou zvítězit, za dvě výhry jsme nesmírně šťastní a teď si to budeme jeden den užívat, regenerovat, ale pak se musíme zpátky zkoncentrovat a stát pevně nohami na zemi. Rádi bychom samozřejmě ten třetí poslední krok udělali hned v úvodním zápase a tím splnili předsezónní cíl, tj.postup do semifinále.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: