Po třech letech jsme vítězem Českého poháru!

Další drama museli zvládnout všichni fanoušci našeho celku, kteří sledovali odvetné utkání finále Českého poháru. Z úvodního zápasu přivezli Lovci tříbrankový náskok, který nakonec v domácím prostředí museli bránit doslova do poslední sekundy.

Finále Českého poháru:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Cement Hranice
25:27 (13:8)

Pohár.jpg

Ve výhodné pozici vstupovali naši házenkáři do odvetného střetnutí, když ve středu na palubovce Hranic zvítězili rozdílem tří branek. Vzhledem k tomuto výsledku i s ohledem na poločasový příznivý výsledek asi jen málokdo očekával, že by se nakonec odvetné utkání změnilo v takové drama, které jsme měli možnost sledovat.

Již úvodní čtvrthodina přinesla našim Lovcům převahu. Dobře pracovala obrana ve spolupráci s brankářem Adamík a naši házenkáři po dvaceti minutách vedli rozdílem čtyř branek 7:3. Hranice sice dokázaly kontrovat a polovinu z našeho náskoku umazat (8:6), ale když Lovosice vyhrály úsek mezi 23.-29.minutou 5:1, zdálo se, že společně s náskokem z prvního utkání bez problémů vše dotáhneme do vítězného konce. Poločas nakonec skončil naším vítězstvím 13:8.

Hned v samém úvodu druhé půle Lovosice navýšily vedení již na rozdíl šesti gólů 15:9. Druhý poločas ale patřil soupeři, který na každý náš gól dokázal odpovídat dvěma a někdy i třemi brankami v řadě. Ve 44.minutě vedli naši házenkáři ještě 20:17, ale během čtyř minut o svoje vedení přišli a naopak to byly Hranice, které převážily zápas na svoji stranu (20:21 ve 48.minutě). Od té doby se počítala každá branka a nakonec jedna jediná rozhodovala. Pět minut před koncem vedli Lovci 24:23, ale přišly čtyři branky soupeře v řadě a v poslední minutě byl stav 24:27.

Tzn. naprosto stejný jako skončilo úvodní střetnutí v Hranicích. Do konce pak chyběly poslední vteřiny, když se naši hráči dostali dvakrát do střelby. Při druhé dorážce pak byl lovosický hráč faulován a z nařízené sedmičky nakonec o triumfu Lovců rozhodl svou pátou brankou v zápase Chroustovský.

Lovci po třech letech mohli zvednout nad hlavu pohár pro vítěze Českého poháru a spolu se svými fanoušky slavit celkový triumf v této soutěži. Gratulujeme!

Nyní se již mohou všechny týmy soustředit na play-off, které začíná příští víkend. Připomínám, že HK Lovosice pořádá pro své fanoušky autobusový zájezd na utkání Dukla Lovosice (28. a 29. března), podrobnosti se dočtete na našich internetových stránkách.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „mám obrovskou radost z celkového vítězství. Po utkání máme trochu smíšené pocity, protože jsme první poločas odehráli skvěle, ale ve druhém poločase jsme se topili v tom, v čem Hranice v prvním poločase. Rozhodovali brankáři – v prvním poločase se dařilo našemu Adamíkovi, ve druhém podal velmi dobrý výkon Magrla z Hranic. Historie se ale neptá na výsledek, my máme během posledních čtyř let podruhé trofej Českého poháru, a to je přesně to, co se počítá.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 2, Sýkora 5, Motl 4, Jelínek, Chroustovský 5/2, Barth, Klimt 1, Hes, Berka, Semerád, Jonáš 3, Kolomazník 1, Miko 2, Malý 2

7m hody: 2/2 – 6/5
vyloučení: 4 (ČK Klimt) – 4 (ČK Tůma)
rozhodčí: Opava, Válek
diváků: 782

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: