Plzeň vrátila Lovcům porážku z poháru

Tak jak se ve středu radovali naši házenkáři po vítězství v semifinále Českého poháru, mohli dnes oslavovat výhru také hráči Plzně. Ti dnes ve dvacátém kole extraligy přehráli náš celek o deset branek.

20.kolo extraligy:

Talent M.A.T. Plzeň – HK .A.S.A. Město Lovosice
35:25 (15:15)

150301_Plzen ce035.jpg

Úvodní čtvrthodina přinesla mírnou převahu domácího týmu, který si v deváté minutě dokázal vybudovat vedení 6:3. Naši hráči se ale dokázali rychle srovnat se soupeřovou hrou a vyrovnané bylo po dalších pěti minutách i skóre (7:7 15.minuta). V dalších minutách jsme se dokonce třikrát dostali do těsného vedení, ve 23.minutě náš náskok narostl na 11:9 a donutili jsme střídat domácího brankáře Motlíka. Na jeho místo pak přišel náhradník Šmíd a nakonec měl velký podíl na výhře domácího Talentu. Zpočátku sice jeho Talent i nadále prohrával s Lovci o dvě branky (15:13 pro Lovosice 29.minuta), ale nejprve Linhart a vzápětí Škvařil stanovili konečné skóre první půle na nerozhodných 15:15.

Ještě jednou jsme se v úvodu druhé půle dostali do jednobrankového vedení 16:15, v dalším průběhu již ale byli lepší domácí. Těm se podařilo otočit skóre a postupně jejich náskok narůstal (23:18 ve 42.minutě). Ještě devět minut před koncem jsme drželi stav 27:23, nakonec ale Plzeň zvítězila hned o deset branek 35:25.

Plzeň díky dnešnímu vítězství a včerejší remíze Zubří s Brnem vyhraje základní část extraligy a zajistila si nejvýhodnější pozici do play-off. O to i nadále bojuje další osmička celků, naši Lovci jsou na páté příčce se ziskem 23bodů.

Do konce základní části zbývají poslední dvě kola. V pátek hrajeme na palubovce Frýdku-Místku, poslední kolo sehrajeme v domácím prostředí 14. března od 18hodin s Přerovem.

Komentář Vladimíra Šumy: „měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, jenže pak jsme si nechali dát dva góly za stavu 15:13. Špatný byl i náš vstup do druhé půle, kdy jsme dostali branky v přesilovce a pak už jsme dělali chyby. Chci pochválit brankáře Talentu Šmída. Zkoušeli jsme různé možnosti, ale docházely nám síly.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 4, Sýkora 4, Motl 4/1, Jelínek, Chroustovský 3/2, Klimt 1, Hes 3, Berka, Semerád, Jonáš 2, Kolomazník 2, Miko 2

Sedmimetrové hody: 1/0 – 5/3
vyloučení: 3 – 2
rozhodčí: Opava, Válek
diváků: 1180

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: