Lovci půjdou do play-off ze šestého místa

Poslední kolo základní části svedlo dohromady náš tým a poslední celek soutěže Sokol Přerov. Od začátku bylo jasné, že ani dnes si Přerov nepřipíše první body. Hodnocení utkání čtěte v článku.

22.kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Sokol Přerov HC
40:20 (18:11)

141129_Zlin ce005

Již před minulým kolem bylo jasné, že Lovci si zajistili postup do play-off. Otázkou zůstávalo, stejně jako v případě dalších týmů, z jaké pozice pak do nadstavbové části půjdou. Poslední kolo přineslo tři přímé souboje o konečné umístění včetně zápasu Karviné a Jičína, kde tyto dva týmy bojovaly o poslední postupové místo.

Naši Lovci neponechali nic náhodě a přestože se „rozehřívali“ zpočátku pomalu, nakonec soupeři nasázeli čtyři desítky branek. Přerov v samém úvodu dokonce vedl 3:2 (6.minuta), pak ale přišla pětibranková šňůra našich házenkářů, kteří otočili stav na 7:3 v jejich prospěch a od té doby bylo jen otázkou, jakým rozdílem zápas nakonec skončí.

Soupeř přijel do Lovosic stejně jako k ostatním zápasům víceméně bez hráčů na střídání, jediným házenkářem na lavičce byl náhradní brankář, a tak dřív nebo později museli hráčům v poli dojít síly. V prvním poločase ještě jakžtakž zvládali držet s Lovci krok a po třiceti minutách byl stav 18:11 pro Lovce.

Druhá půle již vyzněla zcela jednoznačně pro náš celek. Přerovu došly síly, často se dostával do pasivity a nebýt několika jasných neproměněných šancí z naší strany, mohl být výsledek ještě výraznější. Ve druhém poločase se v naší brance objevil náš další talentovaný odchovanec, věkem ještě dorostenec, brankář Jan Hrdlička a předvedl velmi dobrý pozorný výkon.

Nakonec Lovci svého soupeře porazili 40:20 a pojistili si šestou příčku v tabulce. Čekáme tak ještě na výsledek zítřejšího utkání Hranic s Brnem, po kterém bude definitivně jasné, kdo skončí na třetí příčce tabulky a utká se s naším celkem ve čtvrtfinále play-off.

To začíná o víkendu 28. a 29.března a oba tyto zápasy budeme hrát na hřišti soupeře. První domácí utkání play-off se v Lovosicích odehraje v sobotu 4. dubna. Do té doby nás ale ještě čeká finále Českého poháru, které Chemik hostí v sobotu 21. března od 12hodin. Přijďte nás v něm podpořit!

Komentář asistenta trenéra Milana Berky: „u nás dnes samozřejmě převládá velká spokojenost, s těmito dvěma body jsme počítali. Dařilo se nám od samotného začátku zápasu, kdy jsme odskočili velmi rychle na rozdíl pěti šesti branek. Snažili jsme se pošetřit nějaké síly před blížícím se play-off a proto jsme rozložili zatíženost na všechny hráče. Jsme spokojeni s produktivitou střelby i dvěma body. Soupeřovi brankáři odvedli perfektní práci, stejně jako ti naši.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Landa 4, Sýkora 4/1, Motl 8, Jelínek 3, Chroustovský 4, Barth 1, Klimt 6, Hes 2, Semerád 1, Miko 2, Malý 5.

7m hody: 2/1 – 2/2
vyloučení: 2 -2
rozhodčí: Haramul, Blanar
diváků: 576

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: