Do odvety s tříbrankovým náskokem!

Dnes bylo prvním utkáním rozehráno finále Českého poháru. Do finálové série vstoupili lépe Lovci, kteří si na palubovce Hranic dokázali vybojovat třígólový náskok do sobotní odvety. Komentář a hodnocení čtěte v článku.

1.utkání finále Č.poháru:

Cement Hranice – HK .A.S.A. Město Lovosice
24:27 (12:14)

141024_Hranice cnh007

Úkolem dnešního střetnutí bylo odehrát v Hranicích co nejlepší utkání s co nejlepším výsledkem a to se podařilo! Do sobotní odvety si Lovci přivezli náskok tří gólů, což sice v házené nic neznamená, ale pozice je to určitě velice slibná.

Naši házenkáři vstoupili do prvního poločasu velice dobře a během chvíle vedli o tři góly 4:1. Hranice pak ale dokázaly srovnat krok a tři jejich góly v řadě znamenaly srovnání skóre. Další minuty ale byly opět ve znamení Lovců, kteří si znovu dokázali vybudovat tentokráte až pětigólový náskok 11:6 (18.minuta). Ještě čtyři minuty před koncem prvního poločasu jsme vedli 13:9, ale domácí dokázali v závěrečných minutách zkorigovat na poločasových 12:14.

Osm minut jsme pak ve druhé půli čekali na naši úvodní branku, zatímco Hranice mezitím dokázaly otočit skóre na 15:14. Naši házenkáři ale znovu udeřili, okamžitě otočili vývoj zápasu na naši stranu a od stavu 16:15 pro Lovce jsme již vedení z rukou nepustili. Nakonec jsme v Hranicích vybojovali vítězství 27:24 a vypracovali si tak velice dobrou pozici do sobotní odvety.

Odvetné střetnutí hostí Lovosice v sobotu 21. března od 12hodin. Všichni naši fanoušci jsou na něj srdečně zváni, přijďte nás povzbudit! Nejenže si ze zápasu odnesete 40% slevu na výrobky značky hummel, ale ti z vás, kteří navíc dorazí v bílém, budou mít šanci na zisk některé z hodnotných cen!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „dnešním tříbrankovým vítězstvím jsme si vybojovali velice slibnou výchozí pozici do sobotní odvety. V utkání jsme se opírali o velmi dobrou agresivní obranu ve spolupráci s brankářem Adamíkem. Oproti předchozímu utkání s Hranicemi v extralize jsme dokázali proměňovat brankové příležitosti. Stejně jako před dnešním zápasem, i do sobotní odvety nás považuji za favorita.“

Nejvíce branek Lovců: Hes 5, Sýkor 4, Chroustovský 4/2

7m hody: 2/2 – 2/2
vyloučení: 1 – 2
rozhodčí: Bečička, Horák
diváků: 320

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: