Povedlo se, Lovci porazili Zubří!

Tak tohle byl zápas, který se musel líbit. Lovci v domácím prostředí přivítali druhý tým tabulky Zubří a o dramatické momenty nebylo v utkání nouze. Jak to nakonec dopadlo, si můžete přečíst v článku.

17.kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Gumárny Zubří
29:28 (13:13)

zub_cn004

Velmi důležitý zápas, po kterém následuje série čtyř utkání na venkovních palubovkách, dnes Lovci zvládli. O vítězi nakonec rozhodla poslední minuta střetnutí.

To, že můžeme očekávat drama, naznačila již první půle střetnutí. Začátek byl hodně nervózní a ani jeden z týmů se nedokázal dlouho prosadit. První branky obou celků pak padly až ve čtvrté minutě střetnutí. Celá první půle byla velmi vyrovnaná, nejprve se Zubří podařilo získat dvougólové vedení 6:4 (11.minuta), abychom o pět minut později otočili stav na 7:6 v náš prospěch. Další minuty přinesly branky na obou stranách, aby se Lovcům čtyři minuty před koncem podařilo třemi góly v řadě odskočit na 13:10 (26.minuta). Zubří ale nezůstalo nic pozadu a odpovědělo stejně: tři góly za sebou znamenaly nerozhodný poločasový výsledek 13:13.

Hostující celek výborně vstoupil do druhého poločasu a natáhl svoji brankovou sérii již na šest gólů. V celkovém součtu to znamenalo vedení 16:13 a tříbrankovým rozdílem vedlo Zubří až do 40.minuty zápasu. Naši házenkáři dokázali třemi góly za sebou srovnat na ě2:22 a utkání začínalo odznova. Až do 55.minuty se nám nedařilo stav utkání otočit, když jsme dokázali maximálně vyrovnat skóre (stav 27:27). V 57.minutě se konečně prosadili Lovci dvakrát za sebou a převážili vedení na svoji stranu po dlouhých 29.minutách. Zubří minutu před koncem opět srovnalo na 28:28, ale poslední slovo měl náš Jonáš, který pečetil skóre na 29:28. Zubří ještě mělo patnáct sekund na odpověď, ale z útoku vytěžilo jen devítimetrový hod po čase a z něho již vysoký Kašpárek nebyl úspěšný.

Lovci si tak připisují desátou výhru v sezóně a to po kolektivním výkonu, kdy se do tabulky střelců zapsalo hned devět našich hráčů. K tomu se přidal velmi dobrý výkon Adamíka v brance. Na straně Zubří vynikal střelbou Řezníček, ke kterému se přidal dobře hrající Hrstka. Ten dokázal s jistotou proměňovat sedmimetrové hody a výborně navíc spolupracovat s pivotem Šírou.

V dalším kole zajíždějí naši házenkáři do Litovle, kde se představí v sobotu 14. února od 17hodin. Děkujeme všem našim příznivcům za výbornou kulisu a podporu!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „z mého pohledu se jednalo o velmi kvalitní utkání. Do Lovosic přijelo družstvo, které je na druhé příčce tabulky a určitě jsme jim velice znepříjemnili život jak v prvním poločase, tak i v tom druhém. Bohužel nám dnes nevycházely přesilové hry a budeme na tom muset zapracovat. Pro nás je to velmi důležité vítězství, když jsme se dostali bod za třetí místo. Nejsme všichni úplně fit, ale odmakali jsme to skvěle jako mužstvo a je to kolikrát lepší, než kdyby to odtáhli jednotlivci.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 3, Sýkora 6, Havlovec, Chroustovský 5/3, Klimt 1, Hes 4, Berka 1, Semerád, Jonáš 4, Kolomazník 3, Miko 2, Malý

7m hody: 3/3 – 4/4,
vyloučení: 2 – 5,
rozhodčí: Macho, Hájek,
diváků: 654

Kategorie: aktuality, tým "A"