O pohár ministra školství vyhrála ZŠ A.Baráka

HK Lovosice má pod svoji správou a patronací soutěž družstev ZŠ pod názvem Školní liga. Té se zúčastňují týmy složené z žáků prvních stupňů ZŠ. Před nedávnem se ale v hale Chemik konal turnaj, kterého se zúčastnily týmy z druhého stupně ZŠ.

Lovosický klub rozšiřuje svoje aktivity i na druhý stupeň základních škol

10. února 2015 se ve sportovní hale Chemik odehrálo okresní kolo házené 8. a 9. Tříd v házené. O POHÁR MINISTRA ŠKOLSTVÍ se proti sobě utkaly čtyři základní školy z Terezína, Litoměřic a Lovosic. Jasným vítězem se stala lovosická ZŠ Antonína Baráka. Družstvo pod vedením Václava Klimta, hráče extraligových Lovosic, s přehledem zvítězilo ve všech utkáních. Tým je složený ze současných i bývalých hráčů Lovosic. Jedinou kaňkou bylo zranění Martina Poborského, který se díky poraněným vazům v zápěstí nemohl zúčastnit krajského kola. Doufáme, že se Martin dá brzy do pořádku a nastoupí s týmem v kvalifikaci, která je na programu 10.3. v Praze.

Okresní kola proběhla také na Mostecku a Ústecku. Do Lovosic se 17.2.2015 sjelo 6 týmů, 4 chlapecké a 2 dívčí z ústeckého kraje. Z předchozích řádků už víte, že Lovosická škola zvítězila i krajském kole. Nejtěžší soupeř byla základní škola z Loun, která měla ve svém kádru 4 házenkáře z Lokomotivy Louny. I přesto, že kluci spolu v klubu nehrají, předvedli líbivou házenou, plnou vtipných kombinací. Jirka Günl, který v klubu hraje na postu brankáře, netradičně nastoupil v poli na pozici střední spojky. Určitě si celý turnaj užil a některé branky vstřelil téměř podle pravidel plážové házené.

Dívčí finále skončilo jednoznačným vítězstvím mostecké základní školy. V obu týmech hrály házenkářky z klubů DHK MOST a SPARTAK ÚSTÍ NAD LABEM.

Držíme Lovosické škole a dívkám z Mostu palce v kvalifikaci na republikové finále. Doufáme, že příští rok se nám podaří rozšířit školní aktivity o novinářský kalamář a středoškolské hry.

VÝSLEDKY KRAJSKÉHO KOLA POHÁRU MINISTRA ŠKOLSTVÍ

CHLAPCI:

ZŠ Antonína Baráka LOVOSICE – ZŠ Mírová ÚSTÍ NAD LABEM 14:3 (8:0)
ZŠ Antonína Baráka LOVOSICE – ZŠ Prokopa Holého LOUNY 8:4 (2:3)
ZŠ Antonína Baráka LOVOSICE – ZŠ a víceleté gymnázium JIRKOV 13:7 (8:4)
ZŠ Mírová ÚSTÍ NAD LABEM – ZŠ Prokopa Holého LOUNY 4:11 (2:5)
ZŠ Mírová ÚSTÍ NAD LABEM – ZŠ a víceleté gymnázium JIRKOV 4:5 (2:2)
ZŠ Prokopa Holého LOUNY – ZŠ a víceleté gymnázium JIRKOV 15:8 (8:4)

DÍVKY:

ZŠ J. Arbesa  MOST – ZŠ Hluvoká ÚSTÍ NAD LABEM 15:5 (10:2)

Kategorie: aktuality