Lovci po třech letech ve finále Českého poháru

Ve středu večer se v Lovosicích odehrál semifinálový souboj mezi našimi Lovci a úřadujícím Mistrem z Plzně. Ve stejný čas se pak odehrával druhý semifinálový souboj mezi Zubřím a Hranicemi. Kdo se nakonec utká ve finále? Přečtěte si v článku.

SF Českého poháru:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
27:25 (13:11)

lopl12_cs025

Dvakrát během pěti dnů na sebe narazí týmy Lovosic a Plzně. Druhé střetnutí uvidí Plzeň v neděli v rámci extraligového kola, první zápas se odehrál v hale Chemik dnes večer. Vítěz, kterým se nakonec stali naši házenkáři, si 18. a 21. března zahraje finále Českého poháru, do kterého se Lovosice probojovaly po třech letech. V prosinci 2011 jsme v něm porazili celek Frýdku-Místku v domácím prostředí a získali tuto trofej.

První poločas byl velmi vyrovnaný. V začátku byl vždy o branku vpředu náš soupeř a to do stavu 5:4 (10.minuta) ve prospěch Plzně. Pak přišly tři góly Lovosic a otočení skóre na 7:5. Třígólová šňůra převážila vedení zpět pro hosty (7:8 ve 20.minutě), ale poslední desetiminutovku jsme zvládli lépe my. Především úsek mezi 22.-30.minutou, který jsme vyhráli 5:2, a celkově tak po prvním poločase Lovci vedli 13:11.

Také druhý poločas byl ve znamení brankových minisérií na obou stranách. Za delší konec provazu tahali naši házenkáři, kteří se v 50.minutě dokonce dostali do vedení 23:18. Další série, ale tentokráte plná technických chyb, dala šanci soupeři, kterému se podařilo snížit na rozdíl dvou gólů. Blíže jej ale Lovci nepustili, v 59.minutě to bylo 27:23 pro domácí, aby Plzeň v závěru zkorigovala na konečných 27:25.

Ve finále se utkáme s týmem Hranic, které porazili Zubří na jeho palubovce 30:29. O tom, který termín přivítáme soupeře v naší hale, vás budeme informovat.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „po dnešním zápase se nacházíme ve finále Českého poháru, což je samozřejmě trošku jiná soutěž než Extraliga. Nehraje se na medaile, ale na vítěze. S vítězstvím jsme velmi spokojeni. Já už jsem avizoval, že se nám nepovedl zápas v Hranicích a nemohl jsem nikomu nic vytknout. Dnes hráči potvrdili, že jsou ve výborné formě a pokud takto budeme pokračovat, tak si myslím, že máme šanci bodovat i v neděli v Plzni, což je pro nás jedno z klíčových utkání. Jak už jsem říkal, dostali jsme se do finále, mezi poslední dva týmy a můžeme se z toho radovat.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 1, Sýkora 4, Motl 10/4, Havlovec, Chroustovský 5/5, Hes 2, Berka 1, Semerád, Jonáš 1, Kolomazník 2, Miko 2, Malý

7m hody: 9/9 – 2/0
vyloučení: 5 – 4
rozhodčí: Opava, Válek
diváků: 584

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: