Lovci mají nakročeno do play-off

Našim házenkářům se vydařila odveta za jednobrankovou porážku z podzimní části soutěže, když z palubovky Litovle vezou vysoké jedenáctibrankové vítězství. Komentář k zápasu čtěte v článku.

18.kolo extraligy:

HK Litovel – HK .A.S.A. Lovosice
24:35 (10:19)

140906_Brno cnh032

Zapomenout na podzimní nevydařené utkání, to byl první cíl našeho týmu v dnešním utkání proti Litovli. Druhým byl zisk plného počtu bodů a oba dva cíle se podařilo svěřencům trenéra Vladimíra Šumy splnit dokonale.

Naši házenkáři měli výborný vstup do zápasu, když si hned zkraje vypracovali vedení 6:2 a 8:2 (10. resp. 13.minuta střetnutí). Litovli se pak nakrátko podařilo brankově odpovídat na naše úspěšné akce v útoku (snížení na rozdíl čtyř branek 7:11), ale další minuty první půle již patřily Lovcům. Těm se dařilo téměř vše, úspěšné byly jejich útočné kombinace, kde se dařilo jak našim spojkám tak i jejich spolupráci s pivotem Kolomazníkem. Obrana také nefungovala špatně a dobrý výkon podával po celé utkání brankář Adamík i ve druhém poločase střídající Koňařík. Výsledkem pak bylo poločasové vedení 19:10.

Stejný obraz hry poskytovala i půle druhá, ve které si naši házenkáři i nadále udržovali výrazné vedení. To postupně narostlo z desetibrankového náskoku až na čtrnáctibrankový rozdíl 34:20 (55.minuta zápasu). Nakonec Lovci porazili Litovel 35:24 a odčinili tak podzimní porážku z vlastní palubovky.

Lovosice tak mají za sebou první ze čtyř zápasů na venkovním hřišti. V tabulce nyní mají 23bodů a po velmi dlouhé době se podívali do první extraligové čtyřky. V dalším kole jedeme do Hranic, kde se představíme v rámci 19.kola v sobotu 21. února od 16hodin.

Komentář Vladimíra Šumy, trenéra Lovců: „v dnešním zápase rozhodl velice dobrý koncentrovaný přístup našeho mužstva. Také naše obrana v čele s brankářem fungovala výborně. Rozhodl přístup našich hráčů, kteří si uvědomovali důležitost zápasu vzhledem k play-off.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Jonáš 8, Hes 6, Klimt 6, Chroustovský 4/3, Kolomazník 4, Sýkora 4, Havlovec 1, Jelínek, Miko 1, Landa, Semerád, Berka 1

7m hody: 2/2 – 4/3
vyloučení: 2 – 1
rozhodčí: Brůna, Halada
diváků: 368

Kategorie: aktuality, tým "A"