Lovci jedou pro ztracené body do Litovle

Naši házenkáři se v rámci osmnáctého kola vydají do Litovle. Na podzimní utkání nevzpomínáme rádi a máme co napravovat. Pozvánku na zápas čtěte v článku.

18.kolo extraligy:

Tatran Litovel – HK .A.S.A. Město Lovosice
sobota 14. 2., 17:00

141005_Karvina cnh007

Naši Lovci se v sedmém kole podzimní části soutěže postarali zřejmě o největší překvapení v rámci tohoto extraligového kola. Na své palubovce přivítali nováčka soutěže z Litovle, který sice nepředváděl špatné výkony a ani výsledkově nebyly jeho zápasy špatné, ale za prvních šest kol neměl na svém kontě žádnou výhru. A nečekalo se, že by si první vítězství připsal zrovna na naší půdě, ale nakonec se tato nepříjemná zkušenost stala skutečností. Naši Lovci doma podlehli soupeři rozdílem jedné branky 23:24 a podíváme-li se dnes na tabulku tak zjistíme, že s původně „povinnými“ body jsme mohli teď zcela na pohodu okupovat druhou příčku tabulky.

Soutěž je tak zamotaná a tabulka tak našlapaná, že až do posledního kola nebude jasné, kdo jakou pozici obsadí a po každém kole může být situace jiná. Naše chlapce čeká o to těžší práce, že mají před sebou již zmiňovanou sérii čtyř zápasu na venkovních hřištích a stejně jako spousta dalších týmů, potřebují každý bod k co nejlepšímu postavení do play-off.

Náš sobotní soupeř figuruje po sedmnácti kolech na jedenáctém místě tabulky se třemi výhrami a jednou remízou. Na vítězství dosáhli svěřenci trenéra Lubomíra Krejčíře kromě výše vzpomínaného utkání s námi ještě v zápasech proti Zubří (!) a Přerovu, remízu získala Litovel v utkání proti Karviné. Moravský celek čeká s jistotou účast ve skupině o konečné 9.-12.místo a v ní jsou jejími největšími konkurenty celky Zlína a Přerova, které oba ještě v závěru základní části hostí na své palubovce.

Nejlepším střelcem Litovle je její odchovanec Matěj Konšel, který se úspěšně prosadil i v týmu Dukly Praha v předešlé sezóně. Na svém kontě má 66branek (naším nejlepším střelcem zůstává i přes herní absenci Jiří Motl se 111brankami). V závěsu za Matějem jsou pak levá spojka Jakub Schmalz (57branek) a nejzkušenější hráč Litovle a zřejmě i celé extraligy pivot David Juříček (52branek).

Kompletní představení týmu v předsezónní vizitce si můžete přečíst na stránkách ČSH:

http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15245

A jak vidí sobotní utkání trenér Lovců Vladimír Šuma: „na první vzájemné měření sil se nám nevzpomíná zrovna nejlépe. Byl to pro nás nešťastný zápas, který se nám vůbec nevydařil a ztratili jsme v něm dva body. To se samozřejmě budeme snažit napravit v sobotním utkání v Litovli. Ta si zpočátku soutěže na nováčka počínala velmi dobře, předvádí trpělivou hru do koncovky, bez větších změn v tempu v průběhu zápasu. V domácím zápase nás přehráli spoluprací s pivotem, na kterém operuje velmi zkušený David Juříček. Na toto si budeme muset dát v sobotu pozor. Hra Litovle se opírá i o hru spojek, kde hrají prim Konšel, Schmalz a Dolák. My bychom chtěli zopakovat výkon z domácího utkání se Zubřím.“

Utkání začíná v Litovli v sobotu od 17hodin. Všichni naši příznivci si mohou hladinu adrenalinu v krvi zvednout buď prostřednictvím přenosu klubové kamery na www.tvcom.cz nebo textového přenosu na www.onlajny.com . Každopádně, buďte všichni myšlenkami u našich hráčů, vaši pomoc budou potřebovat!

Kategorie: tým "A"