Hranicím jsme porážku neoplatili

O dvě branky podlehli Lovci v devatenáctém kole, když nestačili na soupeře v Hranicích. Ty Lovce na podzim obraly o jeden bod a na domácí půdě lepší koncovkou získaly oba dva. Hodnocení utkání čtěte v článku.

19. kolo extraligy:

TJ Cement Hranice – HK .A.S.A. Město Lovosice
19:17 (10:11)

141024_Hranice cnh007

Ani nepřítomnost brankářského matadora Pepy Kučerky nepomohla Lovcům přivézt si z Hranic ztracené body z domácího prostředí. Výsledkem zápasu je, jak jsme upozorňovali v pozvánce na utkání, velmi nízký počet branek na obou stranách a o dvě méně měli na svém kontě po posledním hvizdu dnešního souboje naši Lovci. Sedmnáct vstřelených gólů je pro náš celek v letošní sezóně nejmenší číslo, kterého se hráčům podařilo dosáhnout (18branek dali v Jičíně 18:19 a i v nepodařeném utkání v Zubří jsme vstřelili gólů 22).

Přitom po první půli jsme byli o jeden gól vepředu. Po vyrovnaném začátku (4:4 ve 12.minutě) se Hranicím podařilo v 19.minutě získat dvougólové vedení 8:6. Tři branky v řadě z rukou Lovců otočily skóre na 8:9, další otočku předvedly Hranice (10:9), ale nakonec se z těsného poločasového vedení radovali naši hráči.

Druhý poločas byl na branky velice chudý, za třináct minut druhé půle jich padlo dohromady pouhých pět a znamenaly nerozhodný stav 13:13. Lovci pak dalších sedm minut nenašli zbraň na obranu a brankáře domácích a Hranice odskočily na 16:13. Čtyři minuty před koncem bylo znovu srovnáno, ale pevnější nervy měli v závěru domácí, kteří dvě minuty před koncem vstřelili osmnáctou branku (18:17) a naši házenkáři již na ni nedokázali reagovat. Nakonec ještě Rachač ze sedmičky přidal vítěznou pojistku pro svůj celek.

Lovci utrpěli svou sedmou prohru v sezóně a také další dva zápasy je čekají na palubovkách hostů (Plzeň a Frýdek-Místek). Nejbližší zápas je ale semifinále Českého poháru, ve kterém hostíme posledního Mistra z Plzně. Zápas se hraje ve středu 25. února od 18hodin v hale Chemik, přijďte nás povzbudit!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „viděli jsme velice vyrovnané utkání po celých šedesát minut. Chvíli jsme vedli my, někdy zase Hranice, do druhého poločasu jsme šli s jednogólovým náskokem. Začátek druhého poločasu se gólově nepodařil ani jednomu z týmů, ale pak Hranice i s trochou štěstí vyhráli. Naše kluky musím pochválit za bojovnost, protože jsme věděli, že to bude těžké vzhledem k tomu, že oba celky potřebují body. Závěr utkání ale zvládly Hranice.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 1, Sýkora 4, Motl, Jelínek, Chroustovský 2/1, Klimt 4, Hes 2, Berka, Semerád, Jonáš 2, Kolomazník 2, Miko

7m hody: 7/3 – 3/1
vyloučení: 2 – 2
rozhodčí: Točík, Zych
diváků: 240

Kategorie: aktuality, tým "A"