Vydařený víkend i v nemladší kategorii

Velmi dobře obsazený turnaj minižáků se odehrál v sobotu v hale Chemik. Za účasti šesti týmů se bojovalo o každý míč a naši malí Lovci se na něm rozhodně neztratili.

XIV.ročník poháru města Lovosic v házené minižáků  6.12.14

140831_Fest cnh002

Turnaj  v hale Chemik se vydařil. Pořadatelé  zajistili účast vynikajících týmů, které v minulých letech a i  v letošní sezoně dosahují výborných výsledků. Kromě tradičního účastníka družstva Jičína  jsme viděli týmy Dukly Praha, Liberce, Mostu a dva celky lovosické.

Turnaj se hrál  ve dvou částech: nejprve kvalifikační turnaj každý s každým a poté se vytvořily dvě skupiny po třech dle umístění. První tři týmy hrály o putovní pohár města, druhé tři o tzv.malý  pohár.  Záměr se podařil a ve finalových  skupinách se hrály velmi dramatické a vyrovnané zápasy.

Lovosičtí doplatili trochu na  vytvoření dvou celků, kdy malý počet hráčů na střídání  byl příčinou značné únavy v posledních střetnutích. Kladem je,  že si všichni hodně zahráli .

Celek HKM Lovosice  hrál v následující sestavě:

V brance Franta Šafránek- průměr, v poli Lukáš Dojčinovič – bezesporu nejlepší  levé křídlo turnaje, Tadeáš Pokorný asi nejbojovnější hráč Lovosic s vynikající přihrávkou , Honza Hron na střední spojce střídal vynikající okamžiky s průměrnými, což mohlo být způsobeno stoupající únavou. Lukáš Vaverka na pivotu hrál velmi dobře a jeho výkon gradoval ve  kvalifikační skupině s Duklou, poté také začala působit únava. V obraně byl však bezkonkurenční.  Pavel Vojíř obstaral  střídání snad na všech postech dle potřeby  výborně, i tak  si však  vytvořil  velmi mnoho střeleckých šancí, velmi mnoho jich však také trestuhodně tzv.zazdil. Václav Toman začíná vyrůstat ve velmi  dobrou levorukou spojku, avšak jeho fyzička je velice chabá a s únavou klesá i jeho střelecká potence. Na pravém  křídle  se střídali leváci Vojta Černý a Honza Šváb. Jejich výkon je podobně jako u Venci Tomana limitován bídnou fyzičkou. Lze konstatovat, že toho moc nezkazili, ale také  nic nevytvořili. Jen pro zajímavost: branky levé strany- 32,  střed a pivot  11, pravá strana 8.

Celek Elko Lovosice: V brance Adam Agler – průměr, Matyáš Agler nejlepší spojka tohoto týmu dokud stačily síly, Jakub Štěpán vyrůstá v razantního střelce, nutno zlepšit celkovou fyzickou kondici a koordinaci, Tomáš Pokorný velmi bojovný, rychlý, vynikne na křídle, kde však tentokrát moc nehrál, zaskakoval na všech postech. Antonín Bartošík fyzicky velmi dobře disponovaný,musí přidat na bojovnosti, Martin Křížek – uplatní se na levém křídle po zlepšení fyzické vyspělosti, má velké perspektivy se dobře prosadit. Tomáš Král je schopný dobře hrát na pivotu, má dobrou techniku a musí přidat na bojovnosti. Tomáš Křížek doplnil družstvo, sbírá zkušenosti, bojovnost a snaha mu nechybí. Družstvo hrálo velmi dobře v kvalifikační skupině, v boji o malý pohár zklamalo, došly síly a ztratila se bojovnost. Snad kromě Matyáše Aglera.

Výsledky z kvalifikační skupiny se ve finálových  bojích nepočítají.

Pořadí v kvalifikaci:

  1. Jičín 9b,
  2. Lovosice 8b,
  3. Dukla Praha 7b,
  4. Elko Lovosice 4b,
  5. Most 2 b,
  6. Liberec 0b. (Jičín : Dukla 7:7)

Pořadí ve skupinách:

Putovní pohár:

  1. Jičín 4b,
  2. HKM Lovosice 1b (-3),
  3. Dukla Praha 1b (-3)

O druhém místě Lovosic rozhodl větší počet nastřílených branek.

Malý pohár:

  1. Most 4b,
  2. Liberec 2b,
  3. Elko Lovosice 0b.

Výsledky Lovosic:

HKM: Lovo:Dukla 9:8, Jičín 4:6, Most 5:3, Liberec 11:4, Elko 9:4

Elko: Elko.L.: HKM 4:9, Dukla 4:7, Jičín 4:8, Most 4:3, Liberec 6:4