Vítězná vlna Lovců v neděli narazila

V neděli se v hale Chemik konala kvalifikace do Žákovské ligy. V té si chtěli zahrát i naši starší žáci, ale bohužel se jim to nepodařilo. Hodnocení turnaje čtěte v článku.

Úspěšný víkend lovosických Lovců začaly oba týmy dorostenců, když v pátek přivezli 4 body z Plzně. I naši muži si poradili s Duklou na jejich půdě a naše záloha vyhrála v Lounech.  Minižáci se poprali 2x s Duklou, která je odvěkým rivalem a ze dvou utkání získali krásné 3 body. Úspěšný víkend mohla završit úspěsná kvalifikace starších žáků do Žákovské ligy. Bohužel se tak nestalo a nový model soutěže se odehraje bez naší účasti.

140831_Fest cnh076

Jednou z příčin je vysoká marodka. Máme zraněných a nemocných 5 klíčových hráčů, druhá a mnohem zvávažnější příčina našeho neúspěchu je náš přístup a nejen k tomuto turnaji. Vypadá to, že ne každý máme stejný cíl.

HK LOVOSICE – ZLÍN 9:9
Remíza nevypadá úplně nejhůře, ale v konečném zúčtování se nám vymstilo, že jsme neproměnili 6 vyložených šancí.  Tímto utkáním jsme zahájili celý turnaj a začátek byl trochu nervózní. Soupeře jsme neznali, ale chyběl jim jejich nejlepší střelec a výškovou převahu měl pouze brankář a jeden hráč. V útoku jsme sice udělali několik technických chyb, ale byli jsme schopni dostat míč do branky. Katastrofální je naše obrana. První poločas jsme vyhráli jednobrankovým rozdílem 5:4. Ve druhé půlce se nám přestalo dařit v útoku. Zlín nás držel ve hře svými technickými chybami. My jsme bohužel nebyli schopni trestat přechod do rychlého útoku po chybě soupeře. Zahodili jsme několik náskoků z křídel – Kilián Malý, Venca Kovář, proskoky na brankoviště – Martin Prášil, ze sedmičky Honza Durček trefil tyčku. Osm sekund před koncem jsme se dostali do útoku. Kluci rozehráli volný hod a uvolnili prostor na levé straně útoku pro Vencu Kováře. Jeho poslední střelu bohužel brankář vykryl. Výsledek tohoto utkání ovlivnil celý průběh turnaje. Dostali jsme se do psychického útlumu a bohužel jsme nebyli schopni se namotivovat a zbylá dvě utkání jsme prohráli.

TJ SOKOL ÚVALY – HK LOVOSICE 19:11
Úvaly vyhrály s přehledem celý turnaj a do kvalifikace jdou z prvního místa. Pro nás to byl nepřekonatelný soupeř. Lekli jsme se vysokých hráčů, v útoku jsme ztráceli míče a nedůsledností v obraně jsme poločas prohrávali 4:11. Zranil se nám kapitán družstva Dan Dojčinovič a s jeho odchodem se vytratila i poslední špetka bojovnosti. Utkání jsme odehráli bez bojovnosti a odevzdaně. Úvaly zaslouženě vyhráli o 8 branek

HK LOVOSICE – LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE 21:22
Vědomí, že poslední utkání musíme vyhrát o 8 branek, abychom se kvalifikovali nám svazovalo ruce. Proti nejslabšímu účastníku jsme neměli problém v útoku. Zato obrana opět nefungovala, prohráli jsme dvě přesilové hry a chuť jihočechů vyhrát byla větší než naše. Utkáním jsme se doslova protrápili a České Budějovice si zasloužně odnesly 2 body z utkání. Velká marodka je sice omluvou a náš výkon by byl určitě lepší, kdybychom měli všechny hráče pohormadě. Na druhou stranu, hráči, kteří kvalifikaci odehráli nejsou horší než ostatní a rozhodně jsme měli na to se do Žákovské ligy dostat.

Komentář realizačního týmu starších žáků:

Družstvo, které má ve svém kádru především hráče ročníků 2001 a které si v létě poradilo v tréninkovém utkání s týmem mladších dorostenců Liberce, družstvo, které dokázalo zvítězit na přípravném turnaji v Drážďanech, ztratilo najednou svou tvář.

Musíme se všichni zamyslet nad tím jak budeme pokračovat v práci a najít ztracenou cestu, kterou jsme začali v srpnu letošního roku.