Střelecký výpadek stál Lovce oba body

K poslednímu letošnímu utkání cestovali naši házenkáři do Karviné. Přestože se pro ně utkání vyvíjelo velmi dobře, druhý poločas Lovosicím nevyšel a oba body zůstaly na severu Moravy. Podrobnosti čtěte v článku.

16. kolo extraligy:

HCB OKD Karviná – HK .A.S.A. Město Lovosice
25:24 (11:14)

141005_Karvina cnh025

Začátek zápasu přinesl vyrovnaný scénář, oba týmy se v něm střídaly ve skórování a to do stavu 5:5 v 11.minutě střetnutí. Vydařená pětiminutovka, kterou jsme vyhráli poměřem 5:0,  přinesla vedení Lovců 10:5. Výraznější brankový náskok se nám dařilo udržovat do 26.minuty. Pak přišlo vyloučení a to domácí potrestali třemi góly v řadě a snížením na poločasové skóre 11:14.

První branka druhého poločasu přišla z rukou našeho Pavla Chroustovského, ve 33.minutě jej napodobil Honza Landa, ale jeho gól byl na dlouhou dobu poslední v našem podání. Ten další přidal až ve 45.minutě Jirka Motl, ale mezitím na nás Karviná vyrukovala  sedmi brankami za sebou a otočila zápas na 19:16 v její prospěch. Lovci se snažili z utkání vytěžit aspoň bod, dvakrát se jim podařilo utkání srovnat (20:20, 23:23 v 57.minutě). Lepší nervy ale v závěru měla Karviná, která nakonec náš celek porazila o jednu branku 25:24.

Určitě je škoda velmi dobře rozehraného zápasu, ve druhé půli ale jako by se z naší hry vytratila lehkost a zcela vymizela kombinační hra. Jednotlivci pak nedokázali vzdorovat kolektivnějšímu podání Karviné. Dnes se dá určitě hovořit o ztracených bodech, soupeř byl i na jeho půdě k poražení. Nyní čeká na extraligu šest týdnů pauza, ve které se národní tým zúčastní MS mužů v Kataru. K dalšímu ligovému zápasu nastoupí Lovci až 7. února 2015 od 17hodin, kdy přivítáme doma Zubří.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu. Dařil se nám pohyb bez míče a proměňovat střelecké příležitosti, což nám přineslo až šestibrankové vedení. Pět minut před koncem jsme bohužel byli vyloučeni a Karviná svoji přesilovku velmi dobře využila, když snížila na poločasový rozdíl tří gólů. Ve druhé půli jsme začali hrát každý sám na sebe, chyběl nám pohyb bez míče. Měli jsme velmi špatnou střeleckou efektivitu a k tomu přidali nevynucené technické chyby. Velmi dobře zachytal soupeři brankář Lefan a celkově měla Karviná v závěru lepší koncovku než náš celek.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 2, Sýkora 3, Motl 2, Chroustovský 4/3, Klimt 1, Hes 7, Berka 1, Semerád, Jonáš, Kolomazník 3, Miko 1, Malý

7m hody: 1/0 – 4/3
vyloučení: 1 – 3
rozhodčí: Horáček, Novotný
diváků: 420

 

Kategorie: aktuality, tým "A"