Rok 2014 uzavře duel s týmem Jičína

Rok se kvapíkovým tempem blíží ke svému konci a poslední zápasy čekají také na extraligové házenkářské celky. Konkrétně budou sehrány ještě dvě kola a na nás v nejbližším utkání čeká souboj s Jičínem.

15. kolo:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
sobota 13. prosince 17hodin

140208_jic_cn008

Pokud má naše vítězství na Dukle něco znamenat, je potřeba jej bezpodmínečně potvrdit domácím vítězstvím nad Jičínem. Extraligová tabulka nabízí velmi vyrovnaný pohled, když na jejím čele je dvojice favoritů Plzeň a Zubří s mírným náskokem na zbývající členy pelotonu. A ani jeden tým, budeme-li samozřejmě zacházet do krajních možných situací, nemá osm kol před koncem základní části nic jistého. Náš celek díky vítězství v posledních kolech o něco postoupil v tabulce, ale stejně tak jako ztrácí minimum na třetí celek tabulky Brno (dva body), tak stejně tak malý je náskok před „prvním nepostupujícím“ celkem do play-off (tři body).

Už delší dobu je jasné, že na jeden silný celek pro letošní rok zůstane tzv.Černý Petr, který ho odsoudí do role účastníka skupiny o sestup. Zatímco mluvit o devátém týmu tabulky jako o kandidátovi na sestup se nedá v žádném případě, naproti tomu je jasné, že tento tým bude letošní ročník dohrávat již jen z povinnosti.

Proto, abychom se do této role nepostavili sami, je potřeba Jičín v sobotu porazit, neboť se vlastně hraje rovnou o čtyři body do extraligové tabulky. V posledním kole roku 2014 jedou naši chlapci do Karviné a ta je na tom víceméné stejně, když na devátý Jičín má náskok jediného bodu. Takže i ta bude „bojovat“ o život, protože účast v horší skupině si už zažila  a rozhodně si ji nebude chtít zopakovat.

Náš sobotní soupeř se tedy nachází na deváté příčce tabulky a určitě nechce na stejném místě po zákadní části skončit. První čtyři kola přinesla Jičínu velmi těsné výsledky s bilancí dvou výher a dvou proher (4.kolo Jičín – Lovosice 19:18). Doma Jičín ještě neprohrál, ale z venkovních hřišť se mu nepodařilo přinést žádné důležité body, resp. všech sedm jeho výher pochází z domácího prostředí. To je také jeden z faktorů, proč zatím náš nejbližší soupeř figuruje na deváté příčce.

To, že o play-off bude bojovat hned devítka celků, řekl v předsezónním rozhovoru i jeden z trenérů Aleš Babák: „podobně jako většina ostatních celků si i my po změně systému klademe za primární cíl postup do play-off. Ale sledujeme konkurenci a vidíme, že týmy, které nebyly v minulosti tak úspěšné, jak by si asi přály, ať už se jedná o Zubří, Karvinou či Brno, posilují a o osmičku bude bojovat asi devět týmů. Základní cíl je play-off, podle toho, z jakého místa se do play-off dostaneme, budeme bojovat dál.“

Kompletní předsezónní představení celku si můžete přečíst na stránkách ČSH:

http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15317

Komentář k poslednímu zápasu na domácí palubovce v letošním roce přidal i trenér Lovců Vladimír Šuma: „v minulém kole se nám vítězstvím na Dukle pořadilo umazat dva body z pětibodového manka z domácí palubovky a oplatit tak porážku soupeři, který nás o ně obral. Ale aby vítězství mělo nějakou hodnotu, tak jej musíme potvrdit i v sobotu proti Jičínu. Jeho hra je podobná hře pražského celku, je založena na vysunuté obraně, rychlém přechodu do  protiútoku s kombinovanou obranou, za kterou se střídají tři vynikající brankáři. Jedná se o mladé družstvo, které se opírá o zkušenosti Lepieše a Bareše. My samozřejmě pro vítězství uděláme maximum a věřím, že diváci nás na zápas přijdou povzbudit a rozloučit se tak společně s rokem 2014.“

Přijďte Lovce v sobotu povzbudit. Jedná se o poslední utkání roku 2014, přičemž na to další si budete muset s ohledem na účast národního týmu na MS v Kataru počkat bezmála dva měsíce (7. února super duel Lovosice – Zubří). A jak jsme slibovali, pro prvních 350 platícícíh diváků máme připraven dárek v podobě nástěnného kalendáře Lovců z exkluzivní série 2015.

Kategorie: tým "A"