Poslední domácí zápas roku 2014 pro Lovce vítězný

Všechny jičínské body letošního ročníku vzešly z domácích utkání, ale v Lovosicích náš soupeř velmi dlouho sahal i po prvním venkovním bodovém zisku. Nakonec naši házenkáři zvládli dramatický závěr o něco lépe a dva body tak zůstaly na severu Čech.

15.kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
26:24 (14:12)

Lov - Jičín

Velmi špatně pro nás zápas s Jičínem začal. Hlavní příčinou nepovedeného začátku byly neproměněné jasné šance z brankoviště, sedmičku Motlovi a střelu z pivota Kolomazníkovi nedovolil za svá záda umístit brankář Jičína Kurial. Oproti tomu soupeř našich chyb využíval na 100% a ve 4.minutě vedl soupeř 4:1, o minutu později 5:2. Teprve poté se Lovci dostali do tempa a když soupeři pět minut nedovolili skórovat, podařilo se jim srovnat na 5:5. V dalším průběhu první půle se oba týmy střídaly ve skórování, ve 20.minutě vedl soupeř 10:9, tři branky Lovosic otočily skóre na 12:10 pro Lovce. Nakonec byl stav po třiceti minutách 14:12 v náš prospěch.

Stejně dobře jako závěr prvního poločasu, tak i začátek toho druhého se našemu celku vydařil a po pěti minutách jsme vedli již o čtyři góly 17:13. Místo uklidnění a udržování náskoku ale přišla šňůra soupeře, srovnání na 17:17 a oddechový čas z rukou našeho trenéra Vladimíra Šumy. Ani po něm ale náš tým nenašel účinnější zbraň na hru Jičína, který dvakrát získal dvougólové vedení 20:18 a 21:19 (50.minuta). Infarktová situace pro domácí diváky trvala téměř do konce střetnutí, naštěstí jsme ale dokázali srovnat a soupeře zpět do vedení již nepustili. V závěru se třikrát za sebou prosadil hostující Kubík, potřetí srovnával ze sedmičky na 23:23 (56.minuta). Naštěstí i u nás přidal dva góly kanonýr Motl a přestože jičínský Tomeš ještě dokázal zdramatizovat střetnutí na 25:24 minutu před koncem, závěrečné slovo měl se šťastnou branou Landa, který uzavřel účet utkání na konečných 26:24.

Našemu týmu patří v aktuální tabulce čtvrtá příčka, k poslednímu letošnímu zápasu odjíždějí Lovci ve čtvrtek, kdy změří síly s celkem Karviné. Tento zápas se odehraje ve čtvrtek 18. prosince od 17:30 v Karviné.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „vstup do utkání se nám vůbec nevyvedl a sami jsme se dostali pod určitý tlak. Výhra v dnešním utkání pro nás byla velmi důležitá, protože jsme díky ní potvrdili dva získané body z palubovky Dukly. V prvním poločase jsme měli problém v koncovce, kvůli čemuž jsme prohrávali už o tři branky. Před koncem zápasu jsme dokonce prohrávali o dvě branky, když jsme ale začali hrát dvojitou osobní obranu, během jedné minuty jsme vyrovnali a potom už jsme lépe bránili a dotáhli utkání do vítězného konce. Jičín byl jako vždy nepříjemný soupeř. Panuje mezi námi určitá rivalita. Dva povinné body doma zůstaly a já si myslím, že zaslouženě.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Landa 3/1, Sýkora 1/1, Motl 4/1, Chroustovský 3, Klimt 2, Hes 6, Berka 2, Semerád, Jonáš 1, Kolomazník 3, Miko 1, Jelínek

7m hody: 5/3 – 2/1
vyloučení: 3 – 4
rozhodčí: Králíček, Letev
diváků: 750

Kategorie: aktuality, tým "A"