Minižáci potrápili Duklu

V neděli se v Praze v areálu Ruzyně konal předposlední turnaj Podkrušnohorské ligy minižáků. Velmi vyrovnané utkání na něm sehráli naši Lovci s pražskou Duklou. Podrobnosti čtěte v článku.

140831_Fest cnh080

Předposlední turnaj Podkrušnohorské ligy – podzim 2014

Dukla  PRAHA –  30.11.2014

Turnaj,  za pořadatelství Dukly Praha  hraný ve sportovní hale na  Ruzyni, proběhl dle scénáře letošní sezony bez velkého překvapení. Domácí Dukla bez porážky zvítězila a pouze v utkání s Lovosicemi musela o vítězství bojovat až do konce zápasu naplno. Tento zápas byl velmi dramatický a Lovosice oproti dřívějším zápasům, kdy v závěru většinou odpadly, tentokrát dokázaly v posledních minutách průběh zdramatizovat. Dukla vedla  již o čtyři branky, ale v závěru zápasu mohli lovosičtí dokonce i vyrovnat. Nečekaný výsledek se zrodil v zápase  Loun s Mostem, ve kterém Louny o branku zvítězily a boje o medaile mohou být na jaře ještě dramatické. Tento výsledek je nečekaný, protože v utkání s Lovosicemi  Most  sehrál velmi vyrovnané utkání a prohrál o pouhé dvě branky. Žatec se sice pomalu zlepšuje zatím na soupeře nestačí.

Poslední turnaj podzimní části Podkrušnohorské ligy se bude hrát v Lounech 24. ledna 2015.

Výsledky Lovosic: 

Osobní obrana 5.min.

Lovosice : Dukla 5:5
Lovosice : Most 3:1
Lovosice : Louny 5:3
Lovosice : Žatec 8:1

Zápasy 2 x 12 min.

Lovosice : Most 8:6
Lovosice : Dukla 11:12
Lovosice : Louny 15:9
Lovosice : Žatec 13:5

Družstvo HKM Lovosice v turnaji nezklamalo a odehrálo všechny zápasy dle očekávání trenérů. Všichni členové družstva předvedli výkony zhruba odpovídající jejich umění. Asi nejvíce na sebe upozornili Tadeáš Pokorný, Honza Hron, Lukáš Dojčinovič a Pavel Vojíř svojí pohyblivostí, dobrou technikou a střelbou. Velmi mile překvapili svým výkonem na spojkách Václav Toman a Matyáš Agler. Na pivotu se dařilo  Lukáši Vaverkovi, který se výborně uvolňoval, s razancí střelby to už bylo horší. Tomáš Pokorný vynikl bojovností, dojem si trochu pokazil zbrklostí při řešení herních situací. Martin Křížek se uplatnil hlavně proti Žatci a Lounům, kdy hrál proti fyzicky stejně vyspělým hráčům.

Tomáš Král a Antonín Bartošík hráli na různých postech, kromě střelby je lze pochválit za dobré bránění a celkový herní projev. Jakub Štěpán, fyzicky nejvyspělejší lovosický miniházenkář má zatím odehráno velmi málo zápasů. Jeho výkon se však lepší turnaj od turnaje a i v Praze ukázal, že bude schopen velmi razantní střelby přes obranu soupeře. Celý tým uspokojil především v obranné činnosti, vynikající byla obrana v začátku utkání s Duklou. Brankáři Franta Štěpánek a Adam Agler předvedli průměrné výkony, byli však občas nepozorní při střelách z dálky.