Lovci vrátili Dukle podzimní porážku

Potřebné se podařilo a Lovci vezou z Prahy oba body. Po vyrovnaném prvním poločase dokázali naši házenkáři ve druhé půli vylepšit svůj výkon a i díky minimu technických chyb dosáhli na konečné vítězství. Hodnocení utkání čtěte v článku.

14.kolo extraligy:

HC Dukla Praha – HK .A.S.A. Město Lovosice
22:25 (12:11)

140920_Dukla cnh027

Vstup do zápasu, ve kterém jsme chtěli bodovat, se nám vůbec nevydařil. Možná i dílem nervozity přicházely nevynucené chyby v podobě špatných přihrávek a ani naše obrana nebyla tak důsledná, jak by se na důležitý začátek utkání hodilo. Domácí toho využili k brankám z prostoru křídel i rychlého protiútoku a po jednom z nich Dukla v 5.minutě vedla 4:1. Naštěstí to bylo její největší a jediné tříbrankové vedení v utkání. V dalších minutách naši hráči srovnali krok i brankový příděl, důležitý zákrok při sedmimetrovém hodu předvedl Adamík a Jirka Motl z trháku srovnal na 5:5 (12.minuta). Ve zbývajícím čase první půle se oba týmy střídaly ve skórování, naši házenkáři tři minuty před koncem vedli 10:9, ale tři branky domácího Davida Šůstka v porovnání s jednou Jonáše znamenaly konečný stav poločasu 12:11 ve prospěch Dukly.

Druhý poločas vyzněl lépe pro naše barvy a velkou měrou k tomu přispěl náš brankář Adamík. Ten předvedl výborný výkon a jeho zákroky pomohly Lovcům k sebevědomí i na druhé straně brankoviště. Hned zkraje druhého poločasu jsme získali vedení 15:12. V dalších minutách jsme si udržovali min.dvougólový náskok, který se ale ztenčil na jediný gól ve 49.minutě střetnutí (19:18 pro Lovce). Trenér Vladimír Šuma si vybral oddechový čas a po něm se Lovosicím podařilo získat náskok již pěti branek (24:19). Vedení jsme si udrželi, i když jsme umožnili opět Šůstkovi v závěrečných minutách zkorigovat na konečných 22:25 v náš prospěch.

Důležité vítězství přineslo další dva extraligové body, celkem jich nyní máme 17 a v dalším kole nás čeká Jičín. Ten přivítáme v domácím prostředí a zároveň v posledním utkání letošního roku. Pro prvních 350 platících diváků máme přichystaný vánoční dárek v podobě nástěnného kalendáře (12listů) ze speciální kolekce Lovců Lovosice. Zápas s Jičínem se hraje v sobotu 13. prosince od 17hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „ze začátku jsme měli problém s návratem do obrany, k čemuž se přidalo pár neproměněných šancí a dostávali jsme přímé branky z protiútoku. Nedostatečně jsme zdvojovali v obraně, i když jsme dnes dokázali dávat branky, ale velmi rychle jsme je dostávali a to během několika vteřin. Zvládli jsme se sice vracet, ale chyběly důraz a koncentrace v obraně. Ve druhém poločase se situace změnila, když jsme začali střídat dva hráče do obrany. Bránili jsme agresivněji, velice dobře v obraně fungoval Semerád. Dokázali jsme dát několik branek z rychlého protiútoku, ustáli jsme oslabení 4:6 a ještě jsme pak dokázali vstřelit branku. Výborně nás v tu chvíli podržel brankář Adamík, díky kterému jsme si vybudovali náskok čtyř-pěti branek.“

Sestava a střelci Lovců: Adamík, Koňařík – Motl 7, Landa 3/2, Chroustovský 3, Kolomazník 3, Havlovec, Klimt, Hes 2, Berka 1, Semerád, Jonáš 2, Miko 2, Sýkora 2/1

7m hody: 3/1 – 5/3
vyloučení: 5 – 5
rozhodčí: Bečička, Horák
diváků: 280

Kategorie: aktuality, tým "A"