Ve středu přivítáme v Chemiku tým Mistra

Soupeře z nejsilnějších přivítají naši Lovci ve středečním utkání devátého kola mužské extraligy. Na sever Čech přijede celek Plzně, který v poslední extraligové sezóně získal titul Mistr ČR. Pozvánku na tento zápas čtěte v článku.

9. kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
středa 5.11.2014, 18 hodin

140503_Plz cn006

V poslední sezóně Mistr, v letošní zatím Plzeň figuruje na druhé příčce jen díky horšímu skóre za týmem Zubří. A stejně jako v poslední sezóně, i v té právě probíhající mají plzeňští jen ty nejvyšší ambice. Předurčuje je k tomu dobré zázemí i silný a široký hráčský kádr vedený trenérem Martinem Šetlíkem. A protože Plzeň již vypadla z bojů v pohárové Evropě (do které se přihlásila jako jediný mužský celek), může se teď plně soustředit na domácí extraligu.

Cíle Plzně potvrzují i slova jednatele společnosti Házená Plzeň Pavla Drobila: „naším cílem je obhajoba titulu nebo alespoň nějaká medaile.“ Vedle toho Plzeň  za největšího favorita domácího pelotonu předurčují i všichni ostatní zástupci extraligy. A zatím Západočeši naplňují papírové předpoklady, když jediné klopýtnutí za uplynulých osm kol přišlo na půdě letos velice silného Zubří (Plzeň zde podlehla domácím 18:23). Jinak Plzeň potvrzuje roli favorita, kterou dokázala např.výhrou v Karviné, doma nad ambiciózním Brnem nebo  jasným vítězstvím v Hranicích.

Teď je tedy na řadě duel s našimi házenkáři a pojďme si trochu zavzpomínat na loňskou, i pro nás tolik úspěšnou sezónu. V ní jsme se s Plzní potkali čtyřikrát, dvakrát v základní části a dvakrát v nadstavbové skupině o konečné 1.-6.místo. Vstup do sezony 2013/2014 vyšel Lovcům skvěle a  výbornou úvodní formu potvrdili i ve třetím kole, kdy si z Plzně odvezli dvoubrankovou výhru 21:19. Plzeň nám ale oplatila stejnou mincí v odvetné části a ve 14.kole se radovala z výhry 22:18. V nadstavbě jsme již proti tomuto soupeři nedokázali bodovat – nejprve jsme podlehli v Plzni 28:30, na domácí palubovce pak o jedinou branku 28:29 (i v tomto utkání nás trápil horší druhý poločas, ten první jsme vyhráli 17:12).

Ve středečním duelu je teď Plzeň jasným favoritem, ale v házené se může stát ledasco (což jsme v domácí hale viděli v poslední době již nesčetněkrát). Faktem je, že k nám přijede silný tým, kterého zdobí vyrovnanost jeho postů. Nejlepším střelcem Plzně je spojka Milan Škvařil s 51brankami, nad jeho startem v zápase ale s ohledem na zranění, které si přivodil na srazu reprezentace, visí otazník. Druhým nejlepším střelcem je pak levák Petr Linhart, který se v posledním týdnu zapsal dosti výrazně do střelecké listiny národního týmu v kvalifikačních duelech s Francií a Makedonií a byl nejpříjemnějším překvapením v národním celku (vstřelil celkem 15branek!). Do třetice pak můžeme zmínit křídlo Petra Vinkelhöfera, který je třetím nejpilnějším střelcem týmu. Plzeň disponuje kvalitními hráči nejen v útoku, ale velkou její zbraní je defenziva. V počtu obdržených branek můžeme u Plzně najít vůbec nejmenší číslo z celé soutěže. K tomu přispívá samozřejmě i velmi zkušený brankář Radek Motlík, jeden z nejlépe hodnocených brankářů soutěže jak v řeči % tak v počtu zásahů.

Kvalitu soupeře potvrzuje i trenér Lovců Vladimír Šuma: „Plzeň je favoritem střetnutí. Je to tým prošpikovaný reprezentanty, v kádru národního týmu nastupují hned čtyři hráči soupeře: pivoti Petrovský a Šindelář a jedni z nejnebezpečenějších hráčů na postu spojek Linhart a Škvařil. S Plzní jsme se v loňské sezóně dlouho tahali o prvenství v extralize, nakonec ale výrazným rozdílem zvítězila. V týdnu, kdy byla reprezentační pauza, jsme se zaměřili na dobytí baterek, míč jsme v minulém týdnu měli v ruce jen jednou. Nyní se již věnujeme přípravě na Plzeň. Reprezentant Jirka Motl se vrátil z nároďáku v pořádku a je na něm vidět obrovská chuť. Věřím, že se všechno odrazí i ve středečním utkání.“

Utkání začíná v hale Chemik ve středu od 18hodin, nenechte si tento duel ujít! Děkujeme za podporu!

Kategorie: tým "A"