Starší dorostenci nadále neporaženi

Sedmizápasovou šňůru výher si zatím připsali naši starší dorostenci, kteří v sedmém kole nejvyšší soutěže zajížděli do Brna. Ani zde nezaváhali a vedou tabulku první ligy.

7.kolo st.dorost:

KP Brno – HK Lovosice
22:34 (8:17)

std-lovosice-plzen-12

Hned v úvodu se nám podařilo získat vedení 4:2. Pět minut bez naší vstřelené branky ale napomohlo soupeři ke srovnání skóre na 4:4. Již další minuty ale naznačily, kdo je v zápase favoritem a kdo si odveze dva body. Domácí v úseku mezi 10. a 26.minutou vstřelili jedinou (!) branku, zatímco naši hráči byli úspěšní hned desetkrát a rázem vedli 14:5. I v poločase jsme vedli o devět branek a to 17:8.

Brnu se ve druhé půli podařilo náš náskok snížit maximálně na rozdíl sedmi branek (14:21 ve 41.minutě), více jim ale náš celek nepovolil. I díky pěti brankám v posledních pěti minutách pak Lovci zvítězili vysoko 34:22 a i nadále zůstávají jediným neporaženým celkem v soutěži.

V dalším kole mají starší dorostenci volný los, v devátém kole (víkend 22.-23.11.) se představí na palubovce Kopřivnice.

Komentář trenéra Radka Milera: „začátek zápasu byl z naší strany nervózní a odpovídalo tomu i poměrně vyrovnané skóre. Od desáté minuty jsme již ale měli zápas plně v naší režii a již v poločase vedli výrazným rozdílem. Ve druhém poločase Brno začalo bránit osobně France a došlo ke zranění Motejla, takže jsme museli improvizovat. Pomohl nám Seyfryd na pravé spojce. V závěru pak zahrála výborně obrana v čele s Provinským, za kterou spolehlivě chytal Hrdlička. Výborný zápas opět odehrál Konárik. V závěru domácí odpadli a tak jsme se mohli radovat z jasné výhry.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička,  – Franc 2, Kalík 1, Čech 1, Provinský 2, Motejl 2, Strnad 3, Konárik 10/2, Čepelák 1, Pěkný 3, Seyfryd 4, Paleček 5

7m hody: 4/3 – 2/2
vyloučení: 5 – 6
rozhodčí: Bauer, Kaufman
diváků: 62