Páté letošní vítězství, Lovci přehráli Frýdek-Místek

Jubilejní desáté kolo extraligy přineslo druhé vítězství v řadě pro náš celek. Po čtyřgólové výhře nad Plzní jsme dnes přehráli Frýdek-Místek rozdílem dvou branek. Hodnocení utkání a komentář trenéra čtěte v článku.

10. kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
33:31 (17:15)

141108_Frydek cnh021

Souboj dvou elitních kanonýrů soutěže se dnes odehrával v hale Chemik a nakonec z něj náš střelec Jiří Motl i soupeřův šutér Vojtěch Petrovský odešli shodně se šesti zásahy. V samém úvodu se lépe dařilo soupeři, který si zkraje zápasu vypracoval vedení 4:2. To se nám ale podařilo vzápětí vymazat a ve čtvrtině utkání jsme vedli 8:6. Následoval oddechový čas hostí a ten se týmu Aleše Chrastiny vyplatil. Dalších pět minut jsme nevstřelili branku, zatímco soupeř tento úsek hry vyhrál 5:0. Rázem tak Frýdek-Místek vedl 8:11. Naštěstí se našemu celku opět podařilo náskok soupeře vymazat a ještě do poločasu získali Lovci vedení 17:15.

Po celou druhou půli byl náš tým ve vedení. To kolísalo mezi 2-4 góly, ale více se nám soupeři odskočit nepodařilo. I nadále tak byl protivník ve hře a několikrát se přiblížil na nebezpečný rozdíl dvou gólů. Tři minuty před koncem zvyšoval Klimt ze sedmičky na 32:28 a vítězství tak již bylo na dosah. Nakonec Lovci zvítězili o dvě branky a připsali si páté vítězství v soutěži.

Další dvě kola sehrají naši házenkáři na venkovních palubovkách, to nejbližší v neděli 16. listopadu od 11 hodin v Přerově.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „jsem rád, že jsme středeční vítězství nad Plzní dokázali potvrdit v dnešním utkání, bez dvou bodů ze zápasu proti Frýdku-Místku by naše výhra nad Plzní vlastně ani nic neznamenala. V prvním poločase na nás byla znát únava z těžkého středečního zápasu, dělali jsme hodně technických chyb a naše hra nebyla tak kompaktní, koncentrovaná a postrádala agresivitu. Ve druhé půli jsme zlepšili defenzivu a dokázali hráče soupeře zdvojovat. Drželi jsme si neustále aspoň tříbrankový náskok, ale přišla naše zbytečná vyloučení a znovu jsme dopustili nervózní konec. Všichni hráči dostali šanci a o branky se jich rozdělilo deset, což je skvělé. Podruhé jsme dokázali dát přes třicet branek, s čímž jsme měli v předchozích zápasech problémy. Důraz ve střelbě se nám stále lepší, což je velké plus.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 4, Motl 6/1, Havlovec 1, Jelínek, Chroustovský 1, Klimt 5/2, Semerád, Jonáš 5, Kolomazník 2, Miko 4, Malý 4, Sýkora 1.

7m hody: 3/3 – 2/2
vyloučení: 5 – 6
rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
diváků: 575.

Kategorie: aktuality, tým "A"