Lovci utkání proti Zlínu zvládli

Brankově bohaté utkání, a to především v jeho první půli, bylo k vidění  v hale Chemik. Po vyrovnaném poločase, ve kterém padlo sedmnáct branek na obou stranách, nakonec Lovci potvrdili roli favorita.

13.kolo extraligy mužů:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Zlín
34:27 (17:17)

141005_Karvina cnh025

Přestože v tabulce oba soupeře dělily jen tři příčky, Lovci určitě byli favoritem střetnutí a pro postup a co nejlepší postavení v osmičce pro play-off museli zvítězit. To se nakonec podařilo, i když první půle přinesla naprosto vyrovnané střetnutí.

Max. o dvě branky vedli Lovci v průběhu prvního poločasu, ale na jakýkoliv jejich náskok dokázal Zlín okamžitě reagovat. Dvakrát si těsné vedení získali Lovci v průběhu prvních deseti minut, pak bylo v hale Chemik k vidění vyrovnané utkání, ve kterém útoky předčily obrany obou celků. Prakticky každá střela hráčů skončila v brance a skóre tak rychle narůstalo. Tři minuty před koncem získali naši hráči opět vedení o dvě branky 16:14, ale během minuty o něj přišli a poločas skončil smírně 17:17.

Také druhá polovina byla dlouho vyrovnaná a o osudu zápasu rozhodla až závěrečná čtvrtina. Ve 45.minutě byl stav zápasu 24:24, našim hráčům se pak podařila pětigólová šňůra na 29:24 a tento náskok se ukázal jako rozhodující. Zlín na něj reagoval oddechovým časem, po kterém přišel ale jen jeden jeho gól a za ním další čtyři lovosické. Naše vedení narostlo na 33:25 a záaps jsme v poklidu dovedli do vítězného konce v poměru 34:27.

V dalším kole hrajeme v sobotu 6. prosince v Praze, kde se od 16:30 utkáme s Duklou. Na podzimní zápas s ní nemůžeme vzpomínat rádi, neboť jsme ve druhé půli ztratili již osmibrankové vedení a tato prohra na dlouho ovlivnila naše výkony. Věřím, že odvetné utkání se nám vydaří lépe, byť Dukla letos předvádí výborné výkony a patří jí zatím medailové pozice.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „od první minuty se hrálo vyrovnané utkání. Oba týmy dostaly do poločasu sedmnáct branek. Do čtyřicáté minuty pokračovali hráči v tomto tempu a skóre se vždy překlápělo ze strany na stranu, ale ve 45. minutě jsme dokázali naší pohyblivou a kompaktní obranou dostat hráče soupeře pod tlak a inkasovali jsme pouze jednu branku, což si myslím rozhodlo. Poté jsme přidali postupně pět rychlých branek. Když je člověk nahoře, tak se mu lépe dýchá, a proto si myslím, že jsme vyhráli o devět branek. V průběhu zápasu jsme měli smůlu a neproměnili jsme dva sedmimetrové hody. Soupeř se vždy dokázal dotáhnout, ale tím bojovným srdíčkem jsme to dokázali zlomit. Jsme moc spokojeni s vítězstvím a pokusíme se na něj navázat na Dukle.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 4/1, Motl 5, Havlovec, Jelínek, Koňařík, Chroustovský 3, Klimt 1, Hes 6, Semerád, Jonáš 6, Kolomazník 8, Miko 1, Sýkora

7m hody: 3/1 – 2/2
vyloučení: 4 – 7
rozhodčí: Macho, Hájek
diváků: 450

Kategorie: aktuality, tým "A"