Lovci konečně naplno bodovali, porazili Plzeň!

Velmi důležitého vítězství dosáhli naši házenkáři v rámci devátého kola extraligy mužů. V něm hostili mistrovskou Plzeň a po celé utkání tahali za delší konec provazu. Hodnocení a komentář čtěte v článku.

9. kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
31:27 (13:13)

140503_Plz cn008

Bojovné a dramatické až do konce, takové utkání bylo k vidění ve středu v podvečer v hale Chemik. Téměř sedm stovek diváků vidělo strhující zápas, který nepostrádal vysoké tempo hry, nasazení a kvalitu. Úspěšnějším v něm nakonec byl náš tým, který zvítězil o čtyři branky.

Lovci do střetnutí velice dobře vstoupili, zodpovědně bránili a v útoku ještě zodpovědněji zakončovali. Rezultovalo z toho vedení 3:0 v páté minutě a teprve poté se Plzni podařilo vstřelit první branku. Další minuty již přinesly vyrovnanější průběh, i když si Lovci i nadále udržovali 2-3brankové vedení. To platilo až do 25.minuty, kdy jsme vedli 13:10. Posledních pět minut již ale branku z našich rukou nepřineslo a soupeři se podařilo vyrovnat na poločasových 13:13.

Dvakrát se v úvodu druhého poločasu Plzeň ujala jednogólového vedení. Naposledy ale byla o krok vepředu ve 32.minutě (15:14 pro hosty), během dvou minut jsme zápas otočili v náš prospěch. Ve 37.minutě jsme si opět vypracovali třígólový náskok (19:16). Soupeři se ještě jednou podařilo srovnat (46. minuta 21:21), ale to bylo maximum, co jsme Plzni dovolili. Ve 38.minutě to po dvou brankách našeho nejlepšího střelce Jirky Motla bylo zpět 24:21, později jsme dokonce vedli již 30:24. Nakonec naši házenkáři zvítězili 31:27 a po zásluze se dnes radovali ze dvou extraligových bodů.

Hned v sobotu hrajeme čtvrtý ze série domácích střetnutí, když hostíme tým Frýdku-Místku. I na tento duel jste srdečně zváni, zároveň bychom chtěli poděkovat za vaši podporu v dnešním utkání!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „uhráli jsme hrozně důležitý výsledek, na který jsme čekali téměř dva měsíce. Poslední dobou jsme byli pod tzv.dekou a tenhle zápas nám doufám pomůže i v dalším průběhu, protože hned v sobotu nás čeká další aspirant na první osmičku, celek Frýdku-Místku. Děkuji hráčům za bojovný výkon, utkání dnes nebylo hrané až tak hlavou jako srdcem. Všichni si uvědomili, co pro výsledek musí udělat a nechali na palubovce sto procent. Máme obrovskou radost a dobrý pocit. Velmi dobře zahrál Motl, bez chyby v obraně a k tomu přidal jedenáct branek. Dařilo se Kolomazníkovi a je to snad první utkání, kdy nám pomohli pivoti, kteří dnes dali šest branek. Branky byly rozloženy na všechny hráče, fungovali jsme vepředu i vzadu a nechybělo nám nasazení.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 1, Motl 11/5, Havlovec 1, Jelínek 1, Chroustovský, Klimt 3, Semerád, Jonáš 3, Kolomazník 5, Miko 2, Malý 1, Hes 3

7m hody: 5/5 – 3/3
vyloučení: 4 – 4
rozhodčí: Točík, Zich
diváků: 675

Kategorie: aktuality, tým "A"