Lovci budou v neděli bojovat o další body

Poslední kolo podzimní části extraligy mužů se odehraje o tomto víkendu a naši házenkáři se v něm představí na palubovce prozatím posledního týmu soutěže Sokola Přerov. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

11.kolo extraligy:

Sokol Přerov HC – HK .A.S.A. Město Lovosice
neděle 16. 11. 10:30

141108_Frydek cnh010

Přestože je Přerov na posledním místě tabulky a ve svém dosavadním účinkování nezískal ani bod, není radno ani jej podceňovat, zvlášť na venkovní palubovce. Ale o tom, že Lovci budou v nedělním duelu favoritem a potřebují si připsat povinné body, není třeba žádné diskuze.

Přerov neprožívá nejšťastnější sezónu a herně i výsledkově se trápí, má za sebou dlouhou a nepříjemnou sérii proher. Bodovat se mu nepodařilo ani proti soupeřům, kteří by jej měly papírově doplnit v dolní čtveřici (Zlín, Litovel). Už dnes je jisté, že o postupu do play-off může rozhodnout i jediný bod nebo dokonce skóre, takže odvetná část soutěže a její výsledky budou v každém kole velice důležité.

Přerov v loňské sezóně skončil po základní části na 11.příčce, k čemuž přispěly i dvě porážky od našeho celku (21:30, 26:32). Také po bojích v nadstavbové části, resp.ve skupině o 7.-12.místo obsadil náš nedělní soupeř předposlední pozici, která ale zachovala jeho extraligovou příslušnost. V nadstavbě tým dokonce dvakrát přehrál nejlepší celek druhé šestice Brno a v domácím prostředí si poradil i s druhým týmem této skupiny Karvinou.

V letošní sezóně se Přerov střelecky nejvíce opírá o trio zkušených hráčů: Pernička, Buček, Hradil. Nejvíce se daří prvně jmenovanému, který se společně s ostrostřelcem Řezníčkem ze Zubří dělí s 57vstřelenými brankami o 6.-7.místo v celkovém hodnocení. Za zmínku z kádru trenéra Richarda Bučka stojí i zkušený Mojmír Valášek.

O tom, že ze zápasu chceme jednoznačně přivézt dva body, ale že není možné žádné podcenění, mluvil i trenér Lovců Vladimír Šuma: „naší povinností bude přivézt dva body. Soupeř disponuje úzkým kádrem, k zápasu nastupuje s devíti hráči do pole a jedním brankářem. My si musíme od první minuty sjednat respekt a nic neponechat náhodě. Nic jiného než dva body pro nás neexistují.“

Naši házenkáři vyrážejí na cestu v neděli brzo ráno auty, do Přerova pak cestují vlakem po šesté hodině. Zápas, který začíná v přerovské hale v neděli v 11:00 budou moci naši fanoušci sledovat tentokrát jen pouze prostřednictvím videopřenosu na www.tvcom.cz . Buďte u toho a podpořte na dálku naše házenkáře!

Kategorie: tým "A"