Dohrávka Lovcům body nepřinesla

V dohrávaném utkání dvanáctého kola extraligy bojovali naši Lovci na palubovce Brna. Tímto zápasem začala odvetná část soutěže a soupeři se v ní podařila odplata za jednobrankovou porážku z prvního kola v Lovosicích.

12.kolo extraligy mužů:

KP Brno – HK .A.S.A. Město Lovosice
31:27 (15:12)

140906_Brno cnh003

Brnu se podařila odveta za úvodní kolo extraligy, ve kterém Lovci vybojovali těsnou jednogólovou výhru. Dnes náš celek porazili o čtyři branky, když většinu zápasu tahali za delší konec provazu.

Brno dokázalo dvakrát z kraje utkání získat dvoubrankové vedení, ale Lovci jej ihned vymazali a zápas začínal znovu. Našim hráčům se podařilo z nepříznivého stavu 3:5 otočit třemi brankami v řadě na 6:5 (11.minuta). Vzápětí ale domácí otočili na 8:6 a trenér Šuma si vybral první oddechový čas. Brno ale i nadále mělo převahu, ve 22.minutě byl stav 11:8 pro domácí a k tomu se přidala červená karta pro našeho střelce Jonáše, který tak již nemohl zasáhnout do hry. V tu chvíli to naše hráče ale nezlomilo a pár minut před koncem snížili na 11:12. Brno znovu odskočilo na 14:12 a následný dvouminutový trest pro našeho Landu proměnilo v ještě jednu branku a poločasové vedení 15:12.

Druhý poločas začali naši házenkáři lépe, hned po třech minutách dokázali srovnat na 15:15 a i další úsek hry byl vyrovnaný. Ve 43.minutě měly oba týmy na svém kontě 20branek, když se střelecky prosadil Motl. Stejný hráč mohl o chvíli později znovu překlonit vedení na stranu Lovců, ale z nařízené sedmičky se proti Bavlnkovi neprosadil. Šest minut se nám pak nepodařilo vstřelit branku a deset minut před koncem vedlo Brno 25:21. Tento náskok se nám již vymazat nepodařilo, když si Brno udržovalo neustále min.čtyřgólový náskok. Stejným rozdílem domácí také zvítězili.

Našim Lovcům tak deset kol před koncem základní části patří poslední postupová příčka (8.místo). Ta zajišťuje účast v play-off. K tomu je ale ještě hodně daleko a tabulka je hodně vyrovnaná. V dalším kole se v sobotu 29. listopadu představíme v domácím prostředí proti Zlínu a body jsou pro nás nutností. Přijďte naše hráče povzbudit!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „zápas byl odehrán ve vysokém tempu, přičemž na obou týmech byla vidět obrovská chuť ke hře.Zaváhali jsme trošku v koncovce, za stavu 20:20 jsme neproměnili trestný hod a nemohli jsme tak jít do vedení. Stálo nás to mnoho sil, nemohu hráčům nic vytknout. Sice jsme prohráli, s nasazením jsem ale velmi spokojen.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 7/1, Motl 9/1, Chroustovský, Klimt 4, Hes 3, Berka, Semerád, Jonáš, Kolomazník 2, Miko 1, malý 1, Sýkora

7m hody: 3/3 – 3/2
vyloučení: 3 – 4 (přímá ČK Jonáš)
rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
diváků: 217

Kategorie: aktuality, tým "A"