Ze Zubří s lekcí z produktivity

Nevydařené utkání mají za sebou házenkáři Lovosic, kteří v šestém kole extraligy nastoupili v Zubří proti domácímu týmu. Rozjetí Valaši nedali našemu týmu sebemenší šanci a porazili Lovce výrazným rozdílem. Hodnocení a komentář k zápasu čtěte v článku.

6.kolo extraligy:

HC Zubří – HK .A.S.A. Město Lovosice
36:21 (22:11)

zub_cn023

Již první poločas zápasu rozhodl o držiteli dvou bodů, když Zubří nastřílelo našemu týmu hned jednou tolik branek, než se podařilo Lovcům. Jako by průběh celého zápasu předznamenala úvodní šance našeho celku, který z pivota nabídnutou střeleckou možnost neproměnil a se zahazováním šancí se pak potýkal i nadále. Zato domácí měli ostře nabito a po dvanácti minutách vedli již o pět branek 8:3. To donutilo našeho trenéra k vybrání oddechového času, ale ani ten rostoucí náskok Zubří nezastavil. Velmi dobře hrající domácí, kterým fungovala obrana podpořena velmi dobrým výkonem brankáře Orsága i útok, již v poločase vedli rozhodujícím náskokem jedenácti branek 22:11.

Ani druhá půle nepřinesla změněný obraz hry a domácí v ní byly lepším celkem. Výsledkem bylo navýšení jejich brankového náskoku na konečných 36:21.

V dalším kole přivítáme nováčka soutěže Litovel, se kterou se v hale Chemik utkáme v sobotu 18. října od 17hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „neměli jsme dobrý vstup do prvního poločasu, když jsme nebyli důrazní ani v obraně ani v útočné fázi. Navíc jsme nedokázali proměňovat ani vyložené brankové příležitosti, které jsme si vypracovali. Oproti tomu se soupeři dařilo na obou stranách a navíc byl jeho výkon podpořen výborným Orságem v brance. Druhý poločas byl kopií toho prvního, přestože jsme chtěli zvýšit důraz v útoku i v obraně, přišlo dalších deset hluchých minut bez naší vstřelené branky. Hra v obraně se mírně zlepšila, ale brankové manko se snížit nepodařilo. V tomto zápase samozřejmě dostali příležitost všichni hráči a velmi dobře se zhostili šance Jelínek a Barth, kteří budou častěji nastupovat i v dalších kolech.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 4, Sýkora, Motl 7/1, Jelínek 1, Chroustovský 2, Barth, Klimt, Hes 5, Berka 1, Semerád, Jonáš, Kolomazník 1

7m hody: 3/3 – 1/1
vyloučení: 3 – 3
rozhodčí: Bečička, Horák
diváků: 900

Kategorie: aktuality, tým "A"