Starší dorostenci v souboji o první příčku vítězně!

Zápas mezi dvěma nejlepšími celky prozatimní tabulky byl k vidění v lovosické hale v neděli odpoledne. A kdo se na něj přišel podívat, rozhodně neodcházel zklamán. Podrobnosti k utkání čtěte v článku.

6. kolo st.dorostu:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Sokol Nové Veselí
27:24 (19:11)

std_lodu_cs016

Přestože naši dorostenci vedli v poločase rozdílem osmi branek, rozhodně až téměř do samého konce nebylo o vítězi jasno a k vidění tak byl dramatický a pohledný zápas dvou kvalitních týmů dorostenecké soutěže.

Naši hráči do zápasu vstoupili lépe, hned v 11.minutě si dokázali vypracovat vedení 5:2 a protože jejich dobrá práce v obraně podpořená výborným výkonem Hrdličky v brance nepolevovala ani nadále, mohli se v 17.minutě Lovci radovat z vedení 11:5. Poctivá defenziva přinášela odměnu v podobě rychlých protiútoků a z těch se naši hráči nemýlili. Velmi dobře jim vyšel také závěr prvního poločasu a poslední pětiminutovku ovládli poměrem 5:1. Konečný výsledek po třiceti minutách byl 19:11 a utkání jsme měli jasně ve svých rukou.

Nové Veselí ale neskládalo zbraně, trpělivě bránilo a odměnou mu byla šestibranková série v úvodu druhé půle. Díky ní snížilo na přijatelných 17:21 a bylo stále ve hře. V dalších minutách se soupeř přiblížil i na rozdíl tří branek, ale blíže jej naši hráči nepustili. Závěrečné tři branky v řadě z rukou hostujících hráčů znamenaly již jen snížení na konečných 27:24 ve prospěch Lovosic.

V soutěži jsou tak Lovci jediným týmem, který prozatím neztratil ani jeden bod. O nadcházejícím víkendu má první liga staršího dorostu, stejně jako soutěže mladšího dorostu i mužů, volno a pokračovat se bude až 8. listopadu. V tento den nastoupí naši hráči proti Brnu na jeho palubovce.

Komentář trenéra Radka Milera: „v prvním poločase jsme dobře bránili a pokud jsme udělali chybu, řešil ji výborný Hrdlička v brance. V útoku vycházely kombinace a úspěšně jsme proměnovali. Ve druhém poločase se Veselí zlepšilo v obraně, přitvrdilo a s tím jsme se jen těžko vyrovnávali. Dostali jsme se do psychické krize a soupeř nebezpečně snižoval slibný náskok. Opět nás podržel brankař a v závěru se nám podařilo zlepšenou hrou v útoku vítězství uhájit. Pochvalu ale zaslouží všichni za obrovskou bojovnost.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička, Panzner – Franc 8, Kalík 5, Čech, Provinský 2, Motejl 3, Karlovec, Strnad, Konárik 5/2, Čepelák 1, Pěkný 1, Seyfryd, Paleček 2

7m hody: 4/2 – 0
vyloučení: 3 – 2
rozhodčí: Štrébl, Kasík
diváků: 80