Starší dorostenci i nadále neporaženi

Čtvrté kolo první ligy staršího dorostu přineslo utkání našeho celku na palubovce Karviné. A i tentokrát zvládl tým napjatý závěr zápasu na jedničku a připsal si další dva body do ligové tabulky. Hodnocení čtěte v článku.

4.kolo 1.ligy st.dorostu:

HCB Karviná – HK Lovosice
23:25 (13:10)

std-lovosice-plzen-10

Napínavé, tvrdé, dramatické utkání bylo k vidění v sobotu odpoledne v souboji našeho celku proti Karviné. Závěr každého z poločasů se lépe vydařil jednomu z týmů, v tom druhém to byl naštěstí náš celek, který si nakonec připsal celkové vítězství o dvě branky.

První poločas byl dlouho vyrovnaný, k vidění byly góly na obou stranách. Až ve dvacáté minutě se nejprve domácím podařilo získat dvoubrankový náskok 9:7, který naši hráči sérií tří branek během tří minut otočili na 9:10. Závěr ale lépe vyšel domácím házenkářům, kteří  Lovcům do konce poločasu již nepovolili skórovat a sami byli čtyřikrát úspěšní. Do šaten tak odcházela Karviná s vedením 13:10.

Oproti tomu začátek druhé půle byl v naší režii. Během úvodních dvou minut jsme srovnali stav a vyrovnaný byl i další průběh utkání. A to až do 57.minuty, kdy Paleček svým čtvrtým gólem srovnával na 22:22. Domácí sice ještě jednou dokázali zvrátit vedení na svoji stranu (23:22), ale poslední minuty patřily našemu celku. Provinský, Konárik a Motejl byli úspěšní, zatímco náš brankář Hrdlička již za svá záda žádnou ze střel soupeře nepustil.

Lovci tak zvítězili 25:23 a zatím jsou v soutěži neporaženi. V dalším kole hostíme v hale Chemik celek Jičína v neděli 19. října od 14 hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „v bojovném zápase nám v závěru přálo více štěstí, ale věřím, že jsme svým výkonem výhře šli naproti. Rozhodovaly poslední tři minuty, stejně jako v zápasech s Frýdkem-Místkem nebo se Zubřím. Podařilo se nám výborně takticky sehrát závěr střetnutí, kterému dominovali Konárik a Motejl. Vstřelili jsme tři branky, zatímco naše výborná obrana za zády s Hrdličkou nedovolila soupeři ani jednu. Během zápasu měla naše defenziva trhliny a nedařilo se z dálky prosadit Francovi, hrajícímu po nemoci, ani Kalíkovi. Na tom musíme nadále pracovat.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička, Panzner – Franc, Kalík 1, Karlovec, Čech 2, Provinský 2, Strnad 3, Konárik 6, Čepelák, Pěkný 2, Motejl 5/3, Paleček 4

7m hody: 6/6 – 3/3
vyloučení: 7 – 3
rozhodčí: Horalík, Kosa
diváků: 58