V sobotu se v Lovosicích představí Nejlepší pivot MS 2005

Po prohře z minulého kola v Zubří budou chtít lovosičtí házenkáři vylepšit svoji bilanci proti nováčkovi soutěže, kterým je v letošní sezóně celek Tatranu Litovle. Ten se v Lovosicích představí v tradičním sobotním čase včetně své největší hráčské hvězdy. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

7. kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Tatran Litovel
sobota 18. 10., 17 hodin

fry_cn005

Šesté kolo, které se hrálo minulý víkend, přineslo našemu celku vysokou porážku. Tu si Lovci odvezli z haly Zubří. O týden později se bude snažit družina kolem trenéra Vladimíra Šumy vylepšit svoji extraligovou bilanci a jejím soupeřem bude nováček letošního ročníku extraligy, tým Tatranu Litovle.

V loňské extraligové sezóně se velice důstojně role nováčka zhostil celek Zlína. Uvidíme, jak se letos ve stejné roli bude dařit našemu nejbližšímu soupeři. Tatran Litovel vévodil druhé nejvyšší domácí soutěži a vybojoval si právo účasti v extralize. V té se zatím ještě rozkoukává, když za odehraných šest kol získal prozatím jeden bod za šťastnou (i když zaslouženou) remízu s Karvinou (Litovel v tomto zápase prohrávala ještě v 57.minutě o tři branky, aby remízu vybojovala doslova v posledních vteřinách). První dvě kola ale přinesla v podání moravského celku vyrovnané zápasy. Hned úvodní duel viděli i televizní diváci a Litovel ve své extraligové premiéře přivítala pražskou Duklu. V bojovném duelu, ve kterém domácí sahali po svém prvním bodu, nakonec Dukla rozhodla vítěznou brankou tři vteřiny před koncem. Ve druhém kole si pak Litovel počínala výborně v Jičíně, kde podlehla pouze o dvě branky.

Třetí kolo přineslo již zmiňovanou remízu s Karvinou, další tři kola ale již jen prohry Litovle. Věřím, že svůj bodový zisk nováček soutěže v Lovosicích nerozšíří a očekávaný bude především souboj Litovle v devátém kole, kdy se střetne s doposavad nejhorším celkem soutěže Přerovem (zatím bez ligového bodu).

Letošní ambice nováčka jsou sympatické a smělé, jak dokazují slova trenéra týmu, kterým je zkušený Lubomír Krejčíř: „do sezóny jdeme s cílem napodobit loňské působení Zlína, využít pozitivního naladění po postupu a bojovat o co nejlepší umístění někde v rozmezí šestého až desátého místa.“

Litovel je sice nováčkem soutěže, ale má na svém kontě přestup, který se dá směle označit jako největší přestup extraligové sezóny 2014/2015. V kádru trenéra Krejčíře se totiž po roční házenkářské pauze objevuje bývalý československý i český reprezentant a jeden z nejlepších pivotů světa ve své době David Juříček. Už jen jeho přítomnost by měla být pro házenkářského fanouška zážitkem a pozvánkou k návštěve sedmého kola v Lovosicích.

Nejlepším střelcem týmu je pak odchovanec Litovle, který již sbíral extraligové zkušenosti v Hranicích nebo v Dukle Praha, Matěj Konšel. Ten  se zatím 21krát radoval ze vstřelené branky.  Druhým nejlepším střelcem je rychlonohé křídlo David Barabáš.

Kompletní představení našeho soupeře si můžete přečíst v článku ČSH:
http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15245

A jakého soupeře očekává trenér Lovců Vladimír Šuma? „Litovel mne mile překvapuje nejen svými výsledky, ale také hrou. S hrou, kterou předvádí, podle mne nepatří na předposlední místo soutěže, ale samozřejmě doufám, že v sobotu bude vidět výkonnostní rozdíl mezi naším celkem a hostujícím týmem.

V kádru soupeře je pět hráčů, kteří již mají zkušenosti z extraligy a především osobnost celku David Juříček. S ním jsem mimo jiné odehrál svoji poslední kvalifikaci v reprezentaci v roce 2003 a vzpomínám na něj ze všech hráčů asi nejvíce. Je to úžasný, inteligentní hráč, několikanásobný Mistr ČR a několikanásobný Házenkář ČR. Určitě je vůdčí osobností týmu, která navíc na hřišti hraje po celých šedesát minut.

My máme po nevydařeném zápase v Zubří co napravovat nejen u našich diváků, ale i pro svůj vlastní dobrý pocit. Nyní nás čekají čtyři zápasy za sebou doma, které bychom chtěli a měli zvládnout,“ přeje si trenér Šuma.

Utkání s Litovlí je tedy prvním krokem, který nás čeká. Jak již bylo zmíněno, Lovci teď odehrají čtyři zápasy za sebou v domácím prostředí: Litovel, Hranice, Plzeň a Frýdek-Místek. A ve všech vás budou potřebovat! Přijďte Lovce povzbudit! Děkujeme.

Kategorie: tým "A"