Pokračovala Podkrušnohorská liga a Ústecká liga nejmenších házenkářů

Svoje zastoupení na víkendových turnajích těch nejmenších měly i lovosičtí Lovci. Minižáci se představili v Mostě, Lovosicích a Ústí nad Labem. V domácí hale a v Ústí nad Labem bojovaly také týmy přípravky.

140831_Fest cnh009

Most –  druhý turnaj Podkrušnohorské ligy
neděle 19.10.

Druhý turnaj PL nepřinesl žádné překvapení. Poprvé se hrála soutěž v osobní obranně, před každým zápasem pět minut, a lze konstatovat, že to  je příjemné zpestření průběhu turnaje. Své letošní postavení  v soutěži potvrdil celek Dukly, který dosud neprohrál a o úspěšný výsledek se musí obávat zatím pouze v zápasech s Lovosicemi. Úspěchy Dukly vycházejí z tvrdé a aktivní obrany, rychlém přechodu do útoku a fyzické  vyspělosti většiny hráčů. Lovosice s vypětím všech sil drží krok s Duklou  do poločasu,ve druhé části  však již nestačí. Most  doma v plné sestavě značně potrápil Lovosice. Těsně za touto dvojicí  se nachází výkonnostně  Louny, jejichž družstvo má předpoklady úspěšně bojovat s  prvními třemi celky. Žatec, který má v družstvu většinou úplné začátečníky, zatím  na ostatní nestačí. Zajímavé výsledky přinesla soutěž v osobní obraně, která i vzhledem ke hrací době je velmi vyrovnaná (viz výsledky). V turnaji vzhledem k časové tísni nebylo sehráno utkání Dukla – Most a osobní obrana Lovosice – Žatec. Tato dvě utkání se uskuteční na turnaji v Lovosicích v sobotu 25.10.2014.

V Lovosickém družstvu zaslouží plné absolutorium Tadeáš Pokorný, který příkladně bojoval a zaskočil úspěšně na střední spojce místo nemocného Honzy Hrona.  Střelecky se dařilo Lukáši Dojčinovičovi, Pavlovi Vojířovi  a Václavu  Tomanovi.  Pochvalu zaslouží křídla celkově, protože dokázala vstřelit  celkem  z 50 branek družstva  20. Na těchto postech hráli Lukáš  Dojčinovič, Vojta Černý, Tomáš Pokorný a Jan Šváb. Na  spojkách se úspěšně uvedli nezkušení Martin Zámyslický, Matyáš Agler. Na pivotu hrál obětavě Tomáš Král. V brance vcelku uspokojivě působili Adam Agler a Franta Šafránek. Všichni hráči se střelecky prosadili, což je velmi dobré. Rezervy jsou především v obranné činnosti, i když většina chyb pramenila z fyzické převahy soupeře.

Výsledky Lovosic:
Lovo:Dukla 9:12
Lovo:Most 11:7
Lovo:Louny14:5
Lovo:Žatec 17:2

Pořadí po dvou turnajích:
1.Dukla
2.Lovosice
3.Most
4.Louny
5.Žatec

Ústecká liga  mini a přípravek  4+1

Další turnaje se hrály tentokrát V Lovosicích a Ústí nad Labem. Obou akcí se zúčastnila družstva Lovosic. Minižákům se dařilo velmi dobře, v Ústí neztratili ani bod, v Lovosicích ztratili jeden za remízu s Chebem. Přípravka v Ústí dvakrát vyhrála a dvakrát prohrála, v Lovosicích třikrát vyhrála.

Sestavy : mini v Ústí: Tomáš Pokorný, Tadeáš Pokorný, Martin Zámyslický, Ondra  Zábranský, Tomáš Hanzal, Martin Hromada, Daniel Tučka.

Přípravka v Ústí: Jáchym Toužimský, Plosová Tereza, Matěj Fornbaum, Šírek Samuel, Bradáč Ondřej, Kunová Karolína, Lukáš Limberk, František Krejza, Matěj Reska.

Mini  v Lovosicích: Agler Adam, Agler Matyáš, Král Tomáš, Bartošík Antonín, Šváb Jan, Toman Václav, Vaverka Lukáš, Jakub Štěpán,Vít Kozel, Jan Pilney.

Přípravka v Lovosicích: David Srba, Drašnar Pavel, Perlík Jakub, Bereš Jan, Paur Václav, Karlík Jan, Křížek Tomáš

Vystoupení  všech lovosických dětí na obou turnajích hodnotíme jako úspěšné.