V páteční předehrávce se představí stříbný medailista

Druhé utkání ze čtyřzápasové série čeká na naše Lovce již zítra večer. V pátek od půl sedmé přivítáme v hale Chemik soupeře z Hranic. Ty v poslední sezóně získaly stříbrnou medaili, takže se můžete těšit na kvalitního protivníka.

8. kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – TJ Cement Hranice
pátek 24. 10. 18:30

140525_Osl ce020

Hranice v posledních letech patří mezi extraligovou elitu a dokázaly to i v loňské sezóně. Ještě v předposledním kole to vypadalo, že závěrečný duel sezóny 2013/2014 mezi naším celkem a Hranicemi bude vrcholem roku a týmy si to v přímém souboji rozdají o stříbrnou a bronzovou medaili. Nasnadě tak bylo opakování zatím nezopakovatelných zážitků, kdy jsme s Duklou bojovali v hale Chemik o zlato. Ale branka do naší sítě v poslední sekundě duelu s Jičínem nakonec rozhodla o tom, že jistými držiteli stříbra budou hraničtí házenkáři a v zápase tak půjde již „jen“ o čest.

Stříbro bylo v Hranicích bráno samozřejmě jako velký klubový úspěch, jak potvrdil trenér Libor Hrabal: „uplynulá sezóna byla pro nás velmi dobrá. Obhájili jsme druhé místo a po všech zraněních, která nás celou sezónu trápila, je to pro mě daleko lepší výsledek, než v sezóně předcházející.“

Letošním cílem je postup do play-off, stejně jako u většiny extraligových celků. „Souboj o postup mezi osmičku bude vyrovnaný, hodně týmů se bude chtít do play-off dostat. A pokud se nám to podaří, budeme chtít přestát první kolo play-off a poprat se o medaile,“ přál si trenér Hranic.

Prozatím patří našemu pátečnímu soupeři sedmá příčka s bilancí 3 výher – 1 remízy – 3 proher. V tabulce mají Hranice o jeden bod více než my. Vedle soupeřů ale bojují také se zdravotními problémy svých hráčů. Ty bohužel stále ještě nedovolují nastoupit spojce Marku Tůmovi, který je dlouhodobě mimo hru. K němu se přidal i ústřední střelec týmu a český reprezentant Martin Stržínek, který si v přípravě na sezónu přetrhl zkřízený vaz v koleni. A aby toho nebylo málo, po operaci ramene je křídelník Zdeněk Čadra, který by se ale měl již pomalu objevit na extraligových palubovkách.

Nic to ale nemění na tom, že kádr trenéra Libora Hrabala je i nadále silný a bude to chtít určitě dokázat i v naší hale. Oporami týmu je brankář Josef Kučerka nebo spojky Miroslav Rachač a Viktor Hastík, který do Hranic přišel před sezónou z Přerova. Ten také potvrzuje svoje kvality, když je nejlepším střelcem týmu v dosavadním průběhu extraligy. V tabulce kanonýrů mu patří 6.příčka se 43 vstřelenými góly (52 má náš Jirka Motl na 3.místě). Druhým nejlepším je pak již zmiňovaný Miroslav Rachač se 30 brankami.

V posledním zápase prohrály Hranice na domácí palubovce s Plzní 16:23. Z výsledku je vidět, že díky absenci několika klíčových hráčů dávají hraniční letos o něco méně branek než tomu bylo dříve, ale stále je zdobí vzorná defenziva (viz 23obdržených gólů od mistrovské Plzně). V předposledním kole se pak utkaly s Litovlí, se kterou naši házenkáři v sobotu prohráli o jednu branku. „My jsme s Litovlí zklamali sami sebe, zatímco soupeř na její palubovce zvítězil přesvědčivě o šest branek. Nás tedy čeká další kvalitní soupeř, i když se Hranice nacházejí v situaci, kdy nejsou kompletní a postrádají tři kvalitní hráče. Ale jsou obhájci stříbra a navíc posíleni o střelce Hastíka, který patří k jedním z nejlepších rozehrávačů v naší lize. V brance mají zkušeného Kučerku, který nám osobně své kvality již několikrát dokázal, v poli je nebezpečný střelec Rachač. Hranice dále disponují kvalitními křídly i pivoty. My bychom se měli snažit využít jejich o něco užšího kádru a přizpůsobit tomu také naši hru,“ řekl k zítřejšímu duelu trenér Lovců Vladimír Šuma.

Utkání s Hranicemi začíná v hale Chemik netradičně v pátek 24. října od 18:30 hodin. Původně se měl duel odehrát v Hranicích o nadcházejícím víkendu, ale rekonstrukce v hale soupeře si vyžádala přehození pořadatelství, na které náš klub s pochopením přistoupil.

Všichni naši diváci jsou srdečně zváni. Venku začíná být pravý podzim, přijďte se zahřát házenou v podání našich Lovců a hráčů Cementu, věřím, že páteční duel nabídne kvalitní utkání pro nás s příznivými koncem.

Kategorie: tým "A"