Není čas na oddych, v sobotu čeká Lovce Zubří

O tom, že letošní sezóna extraligy nebude procházkou růžovým sadem, se mohl v dosavadních pěti kolech přesvědčit jak náš házenkářský tým tak i jeho fanoušci. A další těžké střetnutí čeká na naše Lovce již tuto sobotu v Zubří. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

6.kolo extraligy:

HC Zubří – HK .A.S.A. Město Lovosice
sobota 11. 10. v 18 hodin

V extralize již není neporažených celků a všechny týmy z pelotonu aspoň jednou ochutnaly hořkost porážky. Dva ze dvanácti ovšem pouze jedinkrát a tím jedním je i náš sobotní soupeř ze Zubří. Moravský celek, který v loňské sezóně po základní části obsadil až desáté místo a účastnil se tak „pouze“ bojů v nadstavbové části o konečné 7.-12.místo, nakonec skončil na deváté příčce. Ta pro něj v historii samostatné české soutěže znamenala nejhorší umístění.

zub_cn004

Ve druhé polovině loňské sezóny se na střídačku trápícího se týmu postavil zkušený trenér Jiří Kekrt, který se snažil ztrápený tým, tížený kritikou vlastního publika, postavit znovu na nohy. „Po jednotlivých postupných krocích jsme pomalu šli nahoru. Bylo to vidět na sebevědomí týmu, který si věřil víc a víc. I naše tři prohry v nadstavbě byly těsné – jedna o gól, druhá o dva a třetí o tři branky, takže žádné nálože. Mám z toho takový pocit, že individuálně i kolektivně jsme šli výkonnostně nahoru. Nadstavba pro nás byla dobrá k tomu, abychom se zlepšovali a směřovali to k nové sezoně,“ řekl bezprostředně po skončení sezóny trenér Kekrt a doufal v příchod posil pro další sezónu.

Zatímco loni Zubří skončilo ve druhé části tabulky, letos dává zcela jasně najevo, že jeho současné ambice budou zcela jinde. A to i přesto, že předsezónní vyjádření byla spíše opatrnějšího rázu. „V každém případě chceme do play-off. Otázka je, z jakého místa. V loňské sezóně jsme dopadli, jak jsme dopadli. Problémy byly. Odešli hráči, kteří v minulosti pro klub hodně znamenali. Očekávání ze strany diváků byla velká a výsledek byl zklamáním. Uvidíme, jak se s očekáváními popereme, ale mluvit o konkrétnějších ambicích je teď pro nás předčasné. To, jaké můžeme mít ambice, ukáže až začátek soutěže,“ předpovídal trenér Zubří.

Dalším velkým cílem trenéra a celého týmu je prezentovat se moderní házenou, zplnit halu v Zubří házenkářskými příznivci a proměnit ji jako dříve opět v nedobytnou házenkářskou tvrz. O její síle se přesvědčily letos již tři týmy, Jičín, Litovel a především obhájce titulu Plzeň, která ze Zubří odjížděla s pětibrankovou porážkou. K domácím výhrám dokázali Valaši přidat i vítězství v Hranicích a jedinou porážku si náš nejbližší protivník odvezl ve druhém kole z palubovky Karviné.

K výraznějšímu posunu extraligovou tabulkou vzhůru má Zubří pomoci i návrat dvou odchovanců klubu ze zahraničního angažmá. Na Valašško se po několika letech v zahraničí vrátily dvě věkem i odehranými zápasy zkušené 29leté spojky: Martin Hrstka a Tomáš Řezníček. A oba již směle promlouvají do tabulky střelců. Martin Hrstka je nejlepším střelcem Zubří po pěti kolech a má na svém kontě 26branek, pověst střelce dokazuje i druhý střelec Zubří Tomáš Řezníček, který po zranění odehrál až dvě poslední kola. Jeho návrat do české extraligy je ale impozantní díky 21vstřeleným gólům ve dvou utkáních. Vedle nich své zkušenosti dokazují pivoti Tomáš Bechný, Jakub Šíra nebo brankář Petr Orság.

Kompletní vizitku týmu si můžete přečíst na stránkách ČSH: http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15283

O tom, že hra Zubří se odvíjí především od hry spojek, je přesvědčen i trenér Lovců Vladimír Šuma: „Zubří v extralize nejvíce posílilo a zkušený trenér Kekrt má pro letošní sezónu k dispozici velmi silný kádr. Na jeho hře je vidět rukopis trenéra, soupeř dokáže hrát celé utkání ve velkém tempu. Vychází ze zajištěné obrany, která je založena na velmi dobré práci pivotů-obranářů. Z dobré obrany se Zubří snaží o rychlý protiútok po křídlech. Jeho hra je ale založena na hře spojek, kde se střelbou z dálky i hrou jeden na jednoho dokáže prosadit hned čtveřice Hrstka, Řezníček, Reček nebo Kašpárek. K nim se v útoku přidávají tři kvalitní pivoti, kteří dostávají prostor v obraně i v útoku. Těšíme se na dobrou atmosféru, která bude v Zubří díky divákům určitě panovat. Dobré výsledky a složení kádru vrátili chuť i fanouškům a my se tak můžeme těšit na zaplněnou halu.“

Lovci vyrážejí do Zubří v sobotu v deset hodin z Lovosic auty. V Praze přesednou do vlaku a zpátky jedou v sobotu večer autobusem společně s týmy dorostenců, kteří hrají odpoledne v Karviné. Pro všechny naše fanoušky bude opět možnost sledovat utkání na www.onlajny.com nebo www.tvcom.cz .

Kategorie: tým "A"