V neděli do Chemiku na Karvinou, Lovci lákají na volný vstup!

V rámci pátého kola mužské extraligy se odehraje i duel v naší hale Chemik, kde Lovci přivítají Karvinou. Jeden z historicky nejúspěšnějších celků se na severu Čech představí v neděli dopoledne a přímým přenosem bude zápas vysílán na kanále ČT4 Sport.

5.kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HCB OKD Karviná
neděle 5. 10. 2014, 10:30

kar_cn028

Naši Lovci mají za sebou čtyři nervydrásající duely, přičemž všechny skončily jen těsným jednobrankovým rozdílem. Poslední dva vyzněly ve prospěch soupeřů (Dukla, Jičín) a my bychom tak rádi dvoubrankovou sérii porážek přerušili právě v nedělním domácím duelu.

Do Lovosic přijedou hráči Karviné, která má momentálně o bod lepší extraligovou bilanci. Ze čtyř utkání dokázala dvakrát zvítězit (doma se Zubřím a Hranicemi), v prvním kole ji porazil úřadující Mistr z Plzně (mimochodem Karviná v tomto duelu vedla již o šest branek) a remízu brala ze zápasu v Litovli. V tabulce jí tak patří pátá příčka se ziskem pěti bodů, naši házenkáři jsou na místě osmém se čtyřmi body.

Karviná na loňskou sezónu určitě nevzpomíná v nejlepším, vždyť zůstala těsně za hranicemi postupu mezi lepší šestici a musela tak sezónu dohrávat „pouze“ ve skupině o 7.-12.místo. Nadstavbovou část ale Severomoravani jasně ovládli, když odešli pouze dvakrát poraženi a celkově pak skončili s náskokem šesti bodů na sedmé příčce.  „Minulá sezóna pro nás byla určitě zklamáním. Po omlazení kádru jsme měli ambice dostat se do horní šestky a tohle byla už druhá sezóna, kdy se nám to nepovedlo. Jednou o bod, podruhé dokonce jen o skóre. Byli jsme opravdu z výsledku posledních let opravdu zklamaní,“ řekl prezident klubu Roman Farář.

Cíle do té letošní jsou zcela jinde a od vedení klubu zní velice sympatické medailové ambice. Ty samozřejmě vyžadují neprve postup mezi nejlepších osm do play-off a následné zdolání čtvrtfinálového soupeře. „Náš obměněný manšaft rozhodně nebude špatný, i když si myslíme, že liga bude hodně vyrovnaná. Podařilo se nám posílit hlavně post spojky, který nás trápil. Myslíme si, že ráz týmu se určitě změní, herní projev bude jiný a hlavně, že budeme konečně sahat po horních patrech. V Karviné už je velký hlad po dobrém umístění. Tedy určitě lepším, než je sedmé místo. Deset let jsme měli skvělé výsledky, vybojovali jsme několik titulů a pak to šlo dolů. Fanoušci si řekli, dobře, přijde doba, kdy zase budeme moci slavit. A my doufáme, že ta doba přijde už tento rok a my budeme určovat tempo soutěže a nebudeme ti ušlápnutí někde dole. To už by nás pak ani nebavilo házenou vůbec dělat,“ zdůraznil Farář.

Náš celek se v loňské sezóně s Karvinou potkal pouze v základní části a nestandardně ani jeden z týmů nedokázal vytěžit vítězství v domácím prostředí. Zatímco my jsme v Karviné zvítězili 27:22, porážku nám Karviná vrátila v předposledním kole základní části, kdy si z Lovosic odvezla dva body za vítězství 30:24. Poslední kola základní části se našemu celku vůbec nevydařila, když z posledních tří utkání získal jen jediný bod a možná právě tato zaváhání nás nakonec stála stříbrnou medaili.

Netřeba ale spekulovat o minulé sezóně, která pro nás nakonec skončila krásnou bronzovou příčkou, ale je potřeba se dívat směrem té současné. Nejbližší soupeř určitě nepřijede do Lovosic odevzdat oba body, naopak by je rád před TV kamerami získal pro sebe. Tým vede velmi zkušený trenér Jaroslav Hudeček, který se v letošní sezóně bude opírat především o zkušené hráče jako je Veřmiřovský, Chudoba nebo brankář Lefan. Právě Chudoba je pak karvinským nejlepším střelcem po odehraných čtyřech kolech, když soupeřovým brankářům vsítil 35branek. Luboši Veřmiřovskému patří třetí příčka se 31 góly, z nichž více jak třetinu vstřelil ze sedmimetrových hodů.

Kompletní vizitku soupeře najdete na stránkách ČSH: http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15287

Trenér Lovců Vladimír Šuma ve své pozvánce na nedělní duel neopomněl zmínit právě ani poslední vzájemné střetnutí s Karvinou: „Karviná nás v závěru základní části připravila o dva důležité body a myslím, že je na místě si je vzít zpět a oplatit jí porážku z domácího prostředí. Minulé dva zápasy jsme prohráli o branku a potřebujeme se dostat z psychického tlaku, který na nás dolehl především po zápase s Duklou. Soupeř je oproti loňské sezóně posílen o zkušenou spojku Veřmiřovského a jeho hra je založena na hře spojek a jejich spolupráci s pivoty. To nás překvapilo v loňské sezóně, neuměli jsme si s tím poradit a byla to také jedna z příčin naší prohry. Chceme se soustředit na kvalitní obranu, která se nám v posledních zápasech příliš nedařila a chyběl nám také přechod do protiútoku první a druhou vlnou. Musíme vyvinout tlak na soupeře v momentě, kdy jeho defenziva není zkoncentrována. Na tom jsme pracovali celý týden a věřím, že se nám to v neděli bude dařit.“

Utkání začíná v lovosické hale Chemik v neděli v 10:30 hodin a všichni příznivci na něj mají vstup zdarma. Klub by tak rád poděkoval fanouškům za jejich podporu a nabídl jim před nedělním obědem kvalitní sportovní zážitek.

Kategorie: tým "A"