Lovci doma podlehli Litovli

Ani sedmé kolo nepřineslo radost našim hráčům a jejim příznivcům. Do Lovosic přijel nováček soutěže z Litovle a bohužel si od nás odvezl svoji první extraligovou výhru v historii klubu. Komentář a hodnocení zápasu čtěte v článku.

7.kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Tatran Litovel
23:24 (13:17)

140503_Plz cn033

Čtvrtý zápas v domácí hale nám body nepřinesl, naopak z prvního extraligového vítězství se radovali hosté z Litovle. První půle byla vyrovnaná, do 15.minuty zvládala Litovel odpovídat na každou naši branku a po čtvrtině utkání byl stav vyrovnaný 9:9. Pak se hosté dvakrát dostali do vedení o dvě branky, ale osm minut před koncem byl stav jen 12:13 ve prospěch soupeře. Závěrečné minuty přinesly snad pět tyčí z rukou našich hráčů, zatímco Litovli se střelecké příležitosti dařily proměňovat. V poločase tak svěřenci trenéra Lubomíra Krejčíře vedli o čtyři branky 17:13.

Přestože hosté vstřelili i úvodní branku druhého poločasu, našim hráčům se podařilo postupem času snížit jejich vedení na rozdíl jediného gólu. Pět minut před koncem se Lovci konečně znovu dostali do vedení, když svůj pátý sedmimetrový hod proměnil Chroustovský. V tu chvíli jsme tak vedli 23:22 a věřili, že zápas se nám podaří dotáhnout do vítězného konce. Bohužel to byl ale zároveň náš poslední gól v utkání.

Vypjatý závěr zápasu, resp. jeho posledních pět minut, již přinesl jen dva přesné zásahy a oba do naší sítě. Z našich střel se neujala žádná, v závěru ještě Jan Landa dostal červenou kartu a šance našeho celku zhatily nepřesnosti a nervozita. Litovel zvítězila o branku 24:23, zatímco naši hráči si na své konto připsali čtvrtou prohru v soutěži.

Nyní nás čekají tři zápasy v řadě na domácí palubovce:

PÁTEK 24.10. 18:30 Lovosice – Hranice
Středa 5.11. 18:00 Lovosice – Plzeň
Sobota 8.11. 17:00 Lovosice – Frýdek-Místek

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „cítíme obrovské zklamání. V prvním poločase nám vůbec nefungovala obrana, dostali jsme sedmnáct branek a nedokázali jsme být kompaktní. Neposouvali jsme se za míčem a soupeř toho náležitě využíval. Navíc nám, i přes předchozí upozornění hráčů na tyto situace, dal pět branek z pivota. V útoku jsme si dokázali vypracovat střelecké šance, ale neuměli jsme je proměnit. Ve druhé půli jsm ezměnili obranu a povedlo se nám zápas otočit na 23:22. Ale nepohlídali jsme si konec utkání, přišlo naše vyloučení a soupeř zápas definitivně otočil ve svůj prospěch. Jde o zasloužené vítězství Litovle, od úvodní minuty hrál soupeř výborně takticky a nehnal se do žádných zbytečných zbrklých situací. Někteří hráči z naší strany si neuvědomují, že jde o strašně důležité body, protože tato soutěž je ještě hodně dlouhá a bude hrozně těžké se do nejlepší osmičky dostat. V domácím prostředí by se němělo rozhodně prohrávat.”

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Franc, Landa 5, Sýkora, Motl 3, Jelínek 3, Chroustovský 8/5, Barth, Hes 2, Berka, Semerád, Jonáš 2, Kolomazník

7m hody: 6/5 – 3/2
vyloučení: 4 – 6
rozhodčí: Macho, Hájek
diváků: 250

Kategorie: aktuality, tým "A"