Hranice si z Lovosic odvážejí bod

Branka dvě sekundy před koncem znamenala dělení bodů mezi Lovce a tým Hranic v osmém kole extraligy mužů. Po vítězném poločase se naši házenkáři se soupeřem rozešli smírně 28:28.

8.kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – TJ Cement Hranice
28:28 (17:13)

141024_Hranice cnh042

Začátek utkání byl téměř o dvě hodiny opožděn oproti stanovenému začátku, neboť hostující celek se dostal do dopravních problémů na D1. Utkání tak začalo až po osmé hodině a v samém úvodu do něj lépe vstoupili naši házenkáři, kteří po dvou minutách vedli 2:0. Vůbec celý první poločas byli naši hráči o krok vepředu a jejich náskok kolísal mezi 2-5brankami. Nakonec Lovci v poločase vedli 17:13, když konečné skóre první půle stanovil svým třetím gólem náš Roman Jelínek.

Také třetí čtvrtina střetnutí vypadala pro Lovosice dobře a hostující hráči v ní dokázali z našeho náskoku ukrojit jediný gól (46.minuta 23:20). Bohužel nás v úseku mezi 46.-55.minutou postihl střelecký výpadek. Tento úsek vyhráli hosté poměrem 5:1 a rázem byl stav utkání 25:24 v jejich prospěch. Lovcům se podařilo skóre znovu otočit v jejich prospěch a až do posledních vteřin byli ve vedení o jednu branku. Stejným rozdílem vedli i pár sekund před koncem. Hranice ale po oddechovém času do zápasu nasadili místo brankáře dalšího hráče a pečet zápasu stanovil hranický pivot Třeštík dvě vteřiny před závěrečnou sirénou. Utkání tak skončilo dělbou bodů po remíze 28:28.

Nyní čeká extraligu krátká reprezentační pauza, kterou vyplní dva zápasy kvalifikace na ME 2016, při kterých se představí i náš Jiří Motl. Další domácí utkání čeká Lovce ve středu 5.listopadu od 18hodin mistrovskou Plzeň, kdy budeme potřebovat vaši podporu proti silnému soupeři.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „v prvním poločase jsme oproti posledním zápasům předvedli zlepšenou hru a dokázali si vytvořit čtyřbrankový náskok. Bohužel jsme do druhé půle nastoupili vlažně a soupeř dokázal postupně snižovat naše vedení. Do naší hry se vkradla nervozita a přestali jsme proměňovat vyložené šance. K tomu jsme v obraně nedokázali pokrýt pivota soupeře, který měl snad osm zakončení a celkově jsme ve druhém poločase nebyli spokojeni s obranou a přechodem do rychlého protiútoku. Ten nám naopak v první půli fungoval a byl jedním z faktorů našeho čtyřgólového náskoku. Lépe si v zápase počínal i soupeřův brankář, který Hranice v důležitých momentech ve druhé půli podržel.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 4, Sýkora, Motl 8/2, Havlovec 1, Jelínek 3, Chroustovský 1, Klimt 2, Hes 2, Berka, Semerád, Jonáš 5, Miko 2

Sedmimetrové hody: 2/2 – 1/1
vyloučení: 2:7
rozhodčí: Kavulič, Skružný
diváci: 250

Kategorie: aktuality, tým "A"