Další drama se šťastným koncem, Lovci porazili Karvinou

V neděli dopoledne hostila hala Chemik televizní duel mezi našimi Lovci a Baníkem Karviná. Zápas to byl opět velmi dramatický a Karviná prokázala, jak silným protivníkem může být. Hodnocení utkání čtěte v článku.

Zdroj: Patrik Pátek, www.patress.cz

HK .A.S.A. Město Lovosice – HCB Karviná
35:33 (18:17)

Lovo - Karvina 5.10.2014

Krásné utkání sledovali diváci nejen v lovosické hale Chemik, ale také u televizních obrazovek. V přímém přenosu házenkáři HK .A.S.A. Město Lovosice na domácím hřišti parádně zvítězili nad soupeřem z Karviné. Přestože hosté dlouho vedli, Lovci utkání otočili na svoji stranu a radovali se z vítězství 35:33.

Vstup do utkání se přitom Lovosicím vůbec nevydařil. Domácí prohrávali o jednu či dvě branky prakticky celý první poločas. Změna nastala až v osmadvacáté minutě, kdy reprezentant Jiří Motl lišácky ihned po rozehrávce vypíchl na polovině hřiště karvinským hráčům míč a vyrovnal na 16:16. Podobný kousek ihned na to zopakoval a poslal Lovce poprvé do vedení. Do šaten o poločase týmy odcházely za stavu 18:17. „To pro nás bylo velké štěstí. V druhém poločase už jsme byli pohybově lepším týmem,“ podotkl trenér HK .A.S.A. Město Lovosice Vladimír Šuma.
Ve druhé půli Lovci odskočili až na pět branek, ale koncovku se rozhodli znovu zdramatizovat. Soupeř se přiblížil, ale domácí si vítězství vzít nechali. Vůbec poprvé letos zvítězili o více než jednu branku. Siréna zazněla za konečného stavu 35:33. „Toto vítězství bylo potřebné pro naši psychiku. Vždyť jsme letos buď vyhráli, nebo prohráli vždy jen o jedinou branku. Teď se to změnilo. Zápas byl opravdu velmi bojovný a dramatický s dobrým koncem pro náš celek,“ uzavřel spokojeně Šuma.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „do zápasu jsme nevstoupili moc dobře, ale trpělivou hrou se nám nakonec povedlo vyrovnat, i když jsme vždy prohrávali o dvě či tři branky. Do konce poločasu se nám ale naštěstí povedlo vstřelit branku, díky které jsme si odnášeli do šaten jednobrankové vedení. V druhé půli už jsme byli pohybově lepším týmem a soupeř nám pomohl dvěma technickými chybami. Do 50. minuty jsme měli zápas ve svých rukách, ale zbytečně jsme si ho zdramatizovali. Toto vítězství bylo potřebné převážně pro psychiku našeho týmu, neboť jak se ví, poslední utkání jsme vždy prohráli či vyhráli o jedinou branku. Dnešní zápas byl opravdu velmi bojovný a dramatický s dobrým koncem pro náš celek.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 6, Sýkora 4, Motl 11/2, Chroustovský 1, Barth, Klimt 1, Hes 6, Berka, Semerád, Jonáš 2, Kolomazník 1, Miko 3

Sedmimetrové hody: 2/2 – 2/1
Vyloučení: 4 – 6
Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
Diváků: 300

Kategorie: aktuality, tým "A"