Ve druhém kole odjíždějí Lovci do Zlína

Po prvním domácím utkání, ve kterém Lovosice porazily celek Brna, čeká na naše hráče úvodní venkovní duel. V něm změří své síly s loňským nováčkem ze Zlína. Podrobnosti k utkání čtěte v článku.

2. kolo extraligy házené mužů:

HC Zlín – HK .A.S.A. Město Lovosice
neděle 14. 9. 16 hod

lozl_cs029Zlín se v loňské sezóně představil jako ambiciózní nováček a s přehledem se mu podařilo zachovat si extraligovou příslušnost i pro tuto sezónu. Naši házenkáři se s moravským týmem potkali v základní části, také ve druhém kole. A v prvním domácím utkání v extralize (pro Zlín) uštědřili svému sokovi desetibrankovou porážku 27:17. Ta se ale nerodila nikterak lehce, když v poločase vedli Lovci o čtyři branky, aby nakonec přeci jen zúročili extraligové zkušenosti ve výrazné vítězství. V domácím prostředí jsme pak stejného soupeře přehráli o tři góly 24:21, po poločase 14:8. Po základní části Zlín skončil na devátém místě a bojoval ve skupině o 7.-12.příčku. Bez problémů se pak v extralize zachránil, když měl na konci sezóny na svém kontě 23 bodů (za ním zaostal Přerov 16bodů a sestupující Kopřivnice 14bodů).

V prvním kole letošní sezóny se představili zlínští v Hranicích, kde podlehli soupeři 20:25. Nejlepším střelcem se zde stali za hosty čtyřgóloví Michal Indrák a Jan Zbránek, tři branky vstřelil střelec Kafka.

Naši házenkáři v prvním kole porazili Brno a přestože v zápase vedli již jasným rozdílem, nakonec se o výsledek museli strachovat do posledních vteřin. K zápasu proti Brnu se krátce vrátil také trenér Vladimír Šuma: „analýza příčin, proč soupeř dotáhl náš výrazný náskok, zůstává stejná. Ve druhé půli jsme udělali spoustu nevynucených technických chyb, ukvapeně a nedůrazně jsme stříleli a inkasovali branky z rychlých protiútoků. Nehráli jsme disciplinovaně a nedokázali trpělivě čekat na šanci, přičemž soupeřovi hráči toho dokázali využít.“

Věřme, že stejné drama na hráče ani fanoušky nečeká v kole druhém, ve kterém v neděli odpoledne nastoupíme proti Zlínu v jeho hale. Kompletní představení našeho nedělního soupeře najdete v oficiální vizitce na stránkách ČSH:

http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15253

Podrobnější informace o jeho kádru pak v článku zde:

http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15254

Zlín do nové sezóny povede trenér Jiří Mičola, který stejně jako Andrej Titkov (trénoval Zlín v loňské sezóně a v prvním kole jej měli naši fanoušci možnost vidět na lavičce Brna) prošel týmem Zubří. Na adresu našeho nejbližšího soupeře řekl trenér Lovců toto: „ve zlínském kádru došlo k pár změnám oproti loňské sezóně. V kádru ale zůstali dva vynikající brankáři Luňák a Mahušek, kteří nás oba trápili v zápasech minulé sezóny. Pilířem obrany je Pernica, kterého v útoku doplňují zkušené spojky Plšek a Kafka. Hra soupeře vůbec je založena především na hře spojek a má také velice dobrý přechod do rychlého protiútoku zakončený hráči na postu křídel.“

Naši hráči odjíždějí k utkání již v sobotu večer, přenocují v Brně, kde je dopoledne čeká ještě informační video k soupeři. „Budeme mít dostatek času na odpočinek, protože nebudeme hrát v den, kdy musíme cestovat. V zápase musíme být ofenzivní stejně jako v prvním poločase proti Brnu, nepouštět soupeře blízko naší brány, neustále atakovat a být agresivní,“ vypočítává to, co by mělo vést k našemu nedělnímu vítězství Vladimír Šuma.

Držte našim Lovcům palce, kdo máte možnost, sledujte jejich vystoupení buď prostřednictvím textového zpravodajství na www.onlajny.com nebo přenosu klubové kamery na www.tvcom.cz .

Kategorie: tým "A"