V sobotu jedou Lovci lovit do Jičína

V rámci čtvrtého kola mužské extraligy cestují naši házenkáři do Jičína. Zde se pokusí získat zpět body z posledního domácího zápasu, kdy je o ně obrala pražská Dukla. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

4. kolo extraligy:

HBC Ronal Jičín – HK .A.S.A. Město Lovosice
sobota 27. 9. 18:00

Sobotní zápas třetího kola mezi našimi Lovci a pražskou Duklou asi zůstane dlouho v paměti našich fanoušků. Bohužel jsme po jeho konci byli smutní, ale i to se občas stane a naši hráči by  vzpomínky na nevydařenou koncovku zápasu rádi přebili zážitkem z vítězného zápasu a ideálně již tuto sobotu.

jic_cn010

Naším protivníkem bude celek Jičína, který si v loňské sezóně nevedl vůbec špatně. Po základní části skončil na třetí příčce, tedy hned za námi, s odstupem tří bodů. V základní části jsme si s Jičínem podělili po jednom vítězství, přičemž si každý uhájil svoji palubovku. Také v nadstavbě čekaly na oba týmy dva zápasy, v domácím jsme soupeře porazili 28:23 a poslední vzájemný duel loňské sezóny si asi pamatujeme všichni, zvlášť ti co jej měli možnost vidět osobně. Hrál se v rámci předposledního kola, kdy jsme potřebovali v Jičíně zvítězit, abychom pak v posledním kole s Hranicemi v přímém souboji mohli bojovat o konečnou druhou příčku. Zápas měl ale bohužel pro nás scénář, který se až nepřirozeně často opakuje. V utkání, ve kterém jsme vedli šestibrankovým rozdílem, nás vyřadil ze hry gól na 27:27 sekundu před koncem střetnutí po neuvěřitelné sérii náhod.

Pro náš celek tak loňská sezóna skončila ziskem bronzové medaile, Jičín o jeden stupínek pohoršil své umístění ze základní části a obsadil pátou příčku.  „Přestože jsme obhajovali titul z předchozí sezóny, jsme s pátým místem spokojení. Tým, se kterým jsme nastupovali, prošel významnými změnami v podobě odchodu Tomáše Babáka a zranění dalších klíčových hráčů Jana Vocáska a Tomáše Zemana. Tito tři hráči, kteří nás táhli za titulem, dlouhodobě chyběli. Přidala se i další zranění. A jsme si vědomí, že titul pro nás bylo něco navíc. Nejsme nejlepším týmem tabulky stabilně, bylo to něco víc a s pátým místem jsme byli spokojení. I když po základní části jsme ze třetího místa po medaili pokukovali, nejsme zklamaní,“ ohlédl se za uplynulou sezónou jičínského celku trenér Aleš Babák na stránkách ČSH.

Stejně jako pro Lovosice, i pro našeho nejbližšího soupeře je primárním cílem v sezóně 2014/2015 postup do play-off: „podobně jako většina ostatních celků si i my po změně systému klademe za primární cíl postup do play-off. Ale sledujeme konkurenci a vidíme, že týmy, které nebyly v minulosti tak úspěšné, jak by si asi přály, ať už se jedná o Zubří, Karvinou či Brno, posilují a o osmičku bude bojovat asi devět týmů. Základní cíl je play-off, podle toho, z jakého místa se do play-off dostaneme, budeme bojovat dál.“

V dosavadním svém účinkování v extralize odehrál tým Jičína tři velmi vyrovnané zápasy. V úvodním kole podlehl na palubovce Zubří o dvě branky, aby ve druhém utkání stejným rozdílem porazil nováčka z Litovle. Třetí kolo jste mohli vidět v televizním přenosu a Jičín v něm dosti nešťastně podlehl v Hranicích o jediný gól. Nejlepším střelcem je prozatím Bohumír Skopal se 13 brankami.

Kompletní předsezónní vizitku celku najdete na stránkách ČSH:
http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15317

Na sobotní duel jsme se samozřejmě zeptali také našeho trenéra Vladimíra Šumy, který se ještě krátce vrátil k sobotní nešťastné porážce s Duklou: „utkání s Duklou mělo stejný průběh jako předchozí dva. Třikrát jsme vedli výraznějším rozdílem, dvakrát jsme dokázali uhájit vítězství, potřetí se nám to již nepovedlo. Zápas se zlomil patnáct minut před koncem, kdy jsme vyhořeli ve všech činnostech. Nefungovala nám obrana, nestačili jsme se vracet, neproměňovali jsme vyložené šance. Neustáli jsme náskok osmi branek, jako bychom se lekli vysokého vítězství.“

Stejně jako prohra mrzela fanoušky, stejně tak z ní byli smutní hráči i trenéři, kteří ale věří, že se jim porážka podaří smazat již o tomto víkendu: „všichni jsme z prohry byli smutní, mrzelo nás to. Ale od pondělí jedeme znovu a naplno a věřím, že se nám podaří uspět v Jičíně. Sport je natolik hezký v tom, že když se jednou prohraje, dá se to v dalším utkání napravit.“

Proti nám bude stát nepříjemný protivník, který bude chtít rozšířit svůj bodový zisk z dosavadního průběhu sezóny: „hra Jičína je postavena na rychlém přechodu do protiútoku. Nebezpečí ze spojky číhá z rukou Skopala, kterému se střelecky daří, má velmi dobrý tah na bránu. Soupeř disponuje rychlými křídly, pohyblivými pivoty a nejvyrovnanější skupinou brankářů. Dokáže hrát dlouho v postupném útoku až do finální šance, čeká nás úplně jiný styl hry než doposud.“

Utkání se hraje v jičínské hale v 18 hodin, naši házenkáři vyrážejí na cestu v sobotu po obědě. Fungovat by opět měl přenos na www.tvcom.cz a www.onlajny.cz .

Kategorie: tým "A"