V Jičíně prohra o branku

Dvanáctiminutový střelecký výpadek na začátku druhé půle stál zřejmě Lovce bodový zisk. Našim hráčům se nepodařilo uhájit čtyřbrankový náskok z konce první půle a v Jičíně domácím podlehli o jednu branku. Komentář k zápasu čtěte v článku.

4.kolo extraligy:

HBC Ronal Jičín – HK .A.S.A. Město Lovosice
19:18 (7:11)

jic_cn003

V Jičíně se nám nepodařily vstupy do obou poločasů. Ten první jsme zvládli díky výbornému Adamíkovi v brance a nakonec v poločase vedli rozdílem čtyř branek. Bohužel na začátku druhé půle jsme 12minut nedokázali vstřelit branku a tuto část hry prohráli 0:6. Soupeř tak získal vedení 13:11 a přes veškerou snahu se nám již jeho náskok zkorigovat nepodařilo.

Začátek utkání vyzněl lépe pro domácí, kteří se ujali vedení 2:0. Naštěstí dobrou formu si i nadále udržuje brankář Adamík, který v prvním poločase předvedl výborný výkon (61% úspěšnosti) a díky němu jsme nejen otočili na 2:3, ale především vedli po celé první půli rozdílem čtyř branek. Závěr poločasu pak přinesl vyloučení na naší straně.

Do druhé půle jsme tedy vstupovali oslabeni a navíc další dvouminutový trest obdržel náš Honza Landa. Hráli jsme ve čtyřech a navíc pak přišlo špatné střídání a Lovci přišli o dalšího hráče v poli. Jičín toho využil ke snížení na jedinou branku a protože jsme nedokázali proměnit některé brankové příležitosti, zatímco domácí byli úspěšní, Jičín vyhrál úsek mezi 31.-42.minutou 6:0 a otočil skóre na 13:11 ve svůj prospěch. Naši první branku ve druhé půli vstřelil až z rychlého protiútoku skórující Jirka Motl (13:12). Dvakrát se nám pak podařilo upravit skóre v náš prospěch, ale poslední desetiminutovka lépe vyšla soupeři. Jičín získal dvoubrankový náskok a ten již jen zkorigoval Landa na konečných 19:18 pro domácí.

V závěru to bylo i o štěstí, které více přálo domácím. Ti se tak radují z jednobrankové výhry, zatímco Lovci o tu svou další budou bojovat v utkání proti Karviné. Na tu je jak jsme avizovali vstup pro všechny příznivce ZDARMA a my věříme, že se nám společně s vámi podaří znovu bodovat! Nezapomeňte tedy přijít Lovce povzbudit osobně v neděli 5. října v 10:30 hodin do haly Chemik!

Komentář Vladimíra Šumy: „čtvrtý zápas, který skončil jednobrankovým rozdílem. Jsme spokojeni s prvním poločasem, kdy nás výborně podržel brankář Adamík. Již v něm nám ale trochu chyběl přechod druhou vlnou do protiútoku. Začátek druhého poločasu nás zastihl v oslabení, k tomu se navíc v průběhu druhé půle přidaly velké chyby a z jednoduchých akcí Jičína jsme následně inkasovali laciné branky. Dokázali jsme ale otočit skóre znovu v náš prospěch, ale následně jsme neproměnili rychlý protiútok, který zneškodnil ve druhé půli výborně chytající jičínský branká Veverka. V závěru jsme měli možnost srovnat skóre v přesilové hře, ale nepodařilo se a soupeř oslabení ustál. Měli jsme problémy v našem postupném útoku a nedařil se nám ani přechod druhou vlnou do postupného útoku. Dnešní utkání mohlo mít vítěze na obou stranách, ale rozhodly jednoduché chyby a těch jsme dnes bohužel udělali více než soupeř.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Franc, Landa 4, Sýkora, Motl 7/3, Jelínek, Chroustovský 2, Klimt 1, Berka 1, Jonáš 1, Kolomazník 1, Miko, Malý 1

Branky ze 7m hodů: 1 -3
vyloučení: 2 – 5
rozhodčí: Opava, Válek
diváků: 500

Kategorie: aktuality, tým "A"