Starší dorostenci vezou výhru z Frýdku-Místku

Ve druhém kole první ligy staršího dorostu nastoupili naši házenkáři na severu Moravy. Proti Frýdku-Místku sehráli vyrovnanou partii, kterou rozhodla až poslední desetiminutovka střetnutí. Komentář a hodnocení čtěte v článku.

std_lodu_cs009

2.kolo st.dorostenci – 1.liga:

SKP Frýdek-Místek – HK Lovosice
26:30 (16:16)

V prvním poločase bylo vidět vyrovnanou hru, skóre se přelévalo ze strany na stranu, přičemž žádný z týmů si nedokázal vypracovat větší než dvoubrankové vedení. Poslední desetiminutovka pak byla zcela vyrovnaná a celky se pravidelně střídaly ve skórování. Výsledkem byl nerozhodný stav poločasu 16:16.

V úvodu druhé půle se Frýdku-Místku podařilo získat znovu dvougólové vedení a tímto rozdílem vedl soupeř až do 49.minuty střetnutí. Pak přišla naše úspěšná chvíle, kdy jsme sérií pěti branek otočili stav utkání na 24:27 a vítězství udrželi až do samého konce.

V dalším kole přivítáme v neděli 5. října od 16 hodin celek Zubří.

Komentář trenéra Radka Milera: „téměř celý zápas jsme se trápili s nepříjemným útokem domácích, kteří se pravidelně dostávali po idividualních akcích do střeleckých pozic. Díky nim buď úspěšně zakončovali nebo získávali sedmimetrové hody. Navíc jsme hráli téměř neustále oslabeni. Do padesáté minuty byl zápas vyrovnaný. Obrat nastal v posledních deseti minutách. Začalo se dařit z dálky Francovi a Kalíkovi a spolu se Strnadem na středu předvedli výborný závěr. Frýdek znervozněl a v útoku třikrát nevynuceně chyboval. V závěru pak neproměnil ani sedmičku a my tak vezeme příjemné 2 body.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička, Panzer – Franc 5, Kalík 5, Karlovec, Čech 4/1, Provisnký 2, Strnad 1, Konárik 4, Čepelák, Pěkný 2, Seyfryd 1, Motejl 2/2, Paleček 2

7m hody: 8/6 – 4/3
vyloučení: 3 – 8 (ČK Konárik za 3 x 2´)
rozhodčí: Klimek, Kobielusz
diváků: 47