Drama v závěru Lovce o první body neobralo!

Úvodní kolo mužské extraligy dnes přivítaly Lovosice. Naši Lovci se v něm utkali s nepříjemným protivníkem v podobě ambiciózního celku Brna. Po vysokém poločasovém vedení nakonec diváci v hale viděli drama do posledních vteřin. Podrobnosti k zápasu čtěte v článku.

1.kolo extraligy mužů:

HK. A.S.A. Město Lovosice – Handball KP Brno
27:26 (15:9)

Natěšená lovosická hala Chemik viděla celkem vyrovnaný úvod zápasu. Již v něm ale byli naši hráči o krok před svým soupeřem, když vedli většinou o dvě branky. Vydařený byl závěr první půle, kdy jsme ze stavu 9:7 v náš prospěch odskočili soupeři na poločasových 15:9 a v závěrečné desetiminutovce tak díky dobré obraně a pozornému Adamíkovi v brance povolili soupeři vstřelit pouhé dvě branky.

lobr_cs009Vstup do druhého poločasu se lépe vydařil hostům, kteří snížili náskok našeho celku na rozdíl čtyř branek. To bylo pro náš celek varování a pozornou hrou a úspěšným proměňováním jsme soupeři opět odskočili na šestigólový rozdíl (24:18 ve 47.minutě střetnutí). Stejně jako v loňské sezóně jsme se ale ani v úvodním utkání té nové nevyvarovali technických chyb, které přinesly soupeři postupné snižování skóre. Kritický byl pro nás úsek mezi 47.-55.minutou, který Brno vyhrálo poměrem 6:1 a snížilo již jen na rozdíl jediné branky 25:24. V následujících dvou minutách zkušení Motl s Landou opět vybojovali uklidňující náskok 27:24, ale i tak jsme do posledních vteřin bojovali o první domácí vítězství.

Nejprve nelepší střelec hostí Hanták snížil na 25:27, aby v poslední minutě dobře hrající zkušený pivot hostí Dostalík opět upravil skóre na rozdíl jediné branky 26:27. Do konce zápasu chybělo dvacet pět vteřin, takže pro oba celky dostatek času na skórování. U míče byli naši hráči a po dobré kombinaci se na brankovišti ocitl osamocený Chroustovský. Jeho střela z vyložené pozice ale pouze minula branku a soupeř měl 12 sekund na srovnání stavu. Dobrou střelu Hantáka Adamík kryl, odražený míč směřoval k volnému brněnskému hráči, u kterého naštěstí byl náš Berka. Soupeř z nebezpečné situace vytěžil devítku po čase a střela z ní skončila na blocích našich hráčů.

Lovci se tak společně s početným publikem mohli radovat z prvního letošního vítězství. V dalším zápase jedeme do Zlína, kde hrajeme v neděli 14. září od 16hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „základ našeho dnešního vítězství vidím ve velice dobré obraně proti soupeři se zdvojenými posty a celkově výborným týmem. Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře, když jsme v první půli udělali jen tři technické chyby oproti soupeři, který jich měl mnohem více. Pak přišlo trochu nedůslednosti, špatně řešená zakončení vyložených šancí a díky tomu jsme neodskočili soupeři na ještě větší rozdíl než bylo poločasových šest branek.

Opakem první půle byl poločas druhý, kdy jsme my vytvořili devět technických chyb a Brno stáhlo na rozdíl jediné branky. Dělali jsme nevynucené chyby, hráli jsme ve stoje a jednu dobu nám nefungovala ani obrana. Pořád jsem ale věřil v to, že zápas vyhrajeme, byli jsme lepším týmem. Brno jsme sami dostali do sedla našimi technickými chybami a neproměňováním šancí.

Je to také otázka koncentrace a důrazu v zakončení, na tom musíme i nadále pracovat. Jsem hrozně rád za dva body, které jsou tak důležité v této vyrovnané sezóně, vážíme si jich.“

Sestava a branky Lovosice: Adamík, Koňařík – Landa 2, Sýkora, Motl 9, Jelínek, Chroustovský 1, Klimt 4, Hes 6, Berka 2, Semerád, Jonáš 2, Kolomazník 1, Miko

Sedmimetrové hody: 0 – 2/2
vyloučení: 3 – 4
rozhodčí: Točík, Zych
diváků: 650

Kategorie: aktuality, tým "A"